Quantcast

Δήμαρχος Ηρακλείου: Αδιαπραγμάτευτη η συμμόρφωσή μας με τα μέτρα ατομικής προστασίας για τον κορωνοϊό

Συνάντηση με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, είχε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κρήτη.

Η κ. Μπορμπουδάκη ενημέρωσε τον δήμαρχο για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κρήτη

Προς το παρόν η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι ελεγχόμενη αλλά θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από όλους για να μην ξεφύγει, τόνισε η κ. Μπορμπουδάκη, ενώ ο κ. Λαμπρινός δήλωσε ότι ο Δήμος είναι στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να συνδράμει σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, με όποιον τρόπο μπορεί.

«Τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται και στην Κρήτη, ωστόσο όπως συζητήσαμε και με την κ. διοικήτρια, δεν χρειάζεται πανικός αλλά απαιτείται σίγουρα η αδιαπραγμάτευτη συμμόρφωσή μας με τα μέτρα ατομικής προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί: φοράμε μάσκα, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους, τηρούμε τις αποστάσεις, πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας» είπε ο δήμαρχος Ηρακλείου ενώ παράλληλα επισήμανε: «Στον Δήμο παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση, διεξάγουμε αυστηρούς ελέγχους και, πάντα σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ και τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο απαιτηθεί στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας».