Quantcast

Δήμαρχος Πόρου: Είναι «μουδιασμένοι» όλοι στο νησί - ΒΙΝΤΕΟ

Την αγωνία κατοίκων και φορέων για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και τον οικονομικό αντίκτυπο στο νησί εξέφρασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης.

Όπως είπε ο δήμαρχος Πόρου, «ήταν αναπόφευκτο το να φύγει κόσμος μετά την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο νησί. Προφανώς δεν είναι αναγκαίο το να φύγουν. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το νησί δεν είναι αποκλεισμένο, δεν υπάρχει lockdown και απαγόρευση εισόδου-εξόδου. Αντιθέτως υπάρχουν περισσότερα μέτρα προστασίας. Αυτό με κάνει προσωπικά εμένα, να είμαι πιο ήσυχος - σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση που υποκρυπτόταν - ότι στο νησί μας δεν θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού».

Σε ερώτηση για το εάν μετά την απομάκρυνση του αστυνομικού διευθυντή υπάρχει ό, τι απαιτείται για να γίνουν έλεγχοι ο δήμαρχος είπε ότι «τώρα είναι πολύ αργά. Τι να κάνουμε τώρα; Αλίμονο αν χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη πίεση ή αστυνόμευση στους πολίτες για να εφαρμοστούν τα μέτρα μετά τη δημοσιοποίηση των κρουσμάτων και του τι συνέβαινε. Έχουν μουδιάσει όλοι στο νησί. Οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες του νησιού τηρούν τα μέτρα. Είναι αυτονόητο πλέον ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στα μέτρα. Το θέμα ήταν τους προηγούμενους μήνες. Η ζημιά έγινε».

Δείτε το βίντεο: