Quantcast

Δήμαρχος Σερρών: Πριν από 20 μέρες στην πόλη μας οι δύο στους τρεις ήταν μη Σερραίοι - ΒΙΝΤΕΟ

Στο "Καλημέρα Ελλάδα" μίλησε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης καθώς από το πρωί της Πέμπτης η πόλη τίθεται σε lockdown, αφού μέσα σε δέκα μέρες από "πράσινη" έγινε κόκκινη ανεβαίνοντας στο 4ο επίπεδο επικινδυνότητας.

"Πριν από δέκα ημέρες αν συζητούσαμε εδώ στις Σέρρες για κρούσματα κορωνοϊού, θα λέγαμε "δεν υπάρχουν", ήταν μηδενικά, και τώρα είναι πάνω από 400 τα ενεργά κρούσματα. Είναι παράδειγμα πώς μια περιοχή από πράσινη μπορεί να γίνει κόκκινη όταν υπάρχουν κάποιοι παράγοντες: Ο πρώτος είναι αυτό που είχαμε πει, ότι δεν μπορείς μεταξύ δύο περιοχών που είναι πολύ κοντινές να μην επιβάλεις περιορισμούς από τη στιγμή που έχουν πολύ μεγάλη διαφορά τα ωράρια των καταστημάτων. Το είχαμε πριν από είκοσι μέρες, προτού εμφανιστούν τα κρούσματα καθώς βλέπαμε στην πόλη μας ότι οι δύο στους τρεις ήταν μη Σερραίοι. Αυτό διορθώθηκε με τα προηγούμενα μέτρα, γιατί τώρα και στις πράσινες περιοχές υπάρχει περιορισμός ωραρίου, ενώ πριν από δεκαπέντε ημέρες δεν υπήρχε κανένας, τα μαγαζιά έκλειναν στις 3 και στις 4 το πρωί. Τώρα τουλάχιστον υπάρχει ο περιορισμός και στις πράσινες περιοχές που κλείνουν στη μία. Δεν υπάρχει κίνητρο" είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:

"Στο πορτοκαλί μείναμε τέσσερις ημέρες. Δεν πιστεύω ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες μπορεί να αποδώσουν τα όποια μέτρα επιβάλλουν τα πρωτόκολλα αυτής της κατηγορίας. Νομίζω ότι έπαιξε και πολύ σημαντικό ρόλο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε μια δομή ηλικιωμένων κι αυτό έκανε πολύ πιο γρήγορη την απόφαση να πάμε σε άλλο επίπεδο, που είναι ένα νέο στοίχημα για εμάς. Ένα στοίχημα που θα έχει οικονομικές επιπτώσεις αλλά αν κερδίσουμε τη μάχη αυτή και τουλάχιστον μειώσουμε όλη αυτή τη διασπορά, θα είναι νίκη και αυτή θα είναι ουσιαστική νίκη. Το θέμα δεν είναι να αυτό είναι το ζητούμενο" είπε ακόμη και τόνισε οι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα και πρέπει να υπάρχει συμμαχία πολιτών. "Με τη συμμαχία των πολιτών θα κερδίσουμε. Αν ο κάθε πολίτης δεν καταλάβει και δεν τηρήσει τα βασικά μέτρα, τα τρία μέτρα, δεν θα καταφέρουμε τίποτα, όσα μέτρα κι αν πάρουμε. Συμμαχία με τους πολίτες τους οποίους δεν μπορούμε να μπερδεύουμε, να διχάζουμε, να σκανδαλίζουμε αυτές τις εποχές" τόνισε.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: