Quantcast

Δήμαρχος Ζακύνθου: Μετά το Ναυάγιο θα πάρουμε περισσότερα μέτρα - Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης για την παραλία

Συνεχίζονται οι έρευνες. Σοκάρουν οι εικόνες από τη διασημότερη παραλία της Ζακύνθου.

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους από την Πυροσβεστική στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, μετά το χθεσινό τρομακτικό περιστατικό που έλαβε χώρα εκεί, με την αποκόλληση μεγάλου μέρους βράχων, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί στις 7» ο επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι έρευνες γίνονται προληπτικά, καθώς έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Από την κατολίσθηση τραυματίστηκαν επτά άτομα, με μία 34χρονη Τσέχα που έχει υποστεί κάταγμα σπονδύλου να είναι σοβαρότερα από όλους, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας της να εμπνέει ανησυχία.

Οι εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και του κινδύνου, που ως εκ θαύματος απέφυγαν οι λουόμενοι.

Οι ίδιες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου, αφού το Ναυάγιο είναι μία από τις διασημότερες παραλίες της χώρας μας και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Για το λόγο αυτόν ο δήμαρχος Ζακύνθου απηύθυνε έκκληση να μη διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις για το περιστατικό, όπως κατήγγειλε ότι έκανε διεθνές Μέσο.

Όπως ο Π.Κολοκοτσάς είπε, η πρόσβαση στην παραλία έχει προς το παρόν απαγορευτεί για το κοινό, ενώ επί τόπου αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες μέρες ο Ευθύμιος Λέκκας και το Συντονιστικό Όργανο, ώστε να αποφασίσουν το πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι προσβάσιμη η παραλία τις επόμενες μέρες, αρκέστηκε να απαντήσει ότι, «υπάρχουν και άλλες παραλίες, για να απολαύσουν τις επόμενες μέρες οι τουρίστες».

«Αυτό το γεγονός μας αναγκάζει να πάρουμε περισσότερα μέτρα», τόνισε ο δήμαρχος.  

Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου: Δεν θα είναι προσβάσιμη η παραλία μέχρι να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα

"Αυτή την ώρα είναι κλειστή η παραλία. Είναι εγκατεστημένα εκεί γύρω στα 20-25 άτομα της Πυροσβεστικής, περιμένουμε μια απόφαση να καθαρογραφεί σήμερα από τον Λιμενάρχη, θα είναι στην λογική ότι δεν θα είναι προσβάσιμη η παραλία μέχρι να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα" δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, στον ΣΚΑΪ.

"Υπάρχουν ήδη μελέτες, δεν είναι μόνο για αυτήν την παραλία, αλλά για έξι με επτά παραλίες σε όλη την Ελλάδα, θα έχουμε τη δυνατότητα να ξαναδούμε την μελέτη" ανέφερε.

"Αν επισκεφτείτε την περιοχή θα δείτε ταμπελάκια, τα οποία λένε μέχρι εδώ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν πρέπει να το παραβιάζεις και πρέπει να το σέβεσαι" συμπλήρωσε.