Quantcast

Δημήτρης Λιγνάδης: Στον ανακριτή για δεύτερη προθεσμία - Νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες

Νέες μαρτυρίες και αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αναμένεται να εμφανιστεί στις 12 το μεσημέρι ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, αυτοπροσώπως για να ζητήσει τη μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του για την Πέμπτη.

Μαζί του θα είναι και ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε τη Δευτέρα την υπεράσπιση του, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να συγκροτήσει με τον νεοδιορισθέντα συνήγορο του, την υπερασπιστική του άμυνα.

Έτσι είναι πιθανό αντί για σήμερα η απολογία να δοθεί την Πέμπτη, οπότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών από την σύλληψη, για την έκδοση απόφασης ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Οπως αναφέρει ο enikos.gr, στην Εισαγγελία θα μεταβούν σήμερα και οι συνήγοροι του 35χρονου που πρώτος κατήγγειλε με συνέντευξή του ότι βιάστηκε, σε ηλικία 19 ετών από τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του 35χρονου Νίκου Σ., Γεωργίας Παλαιολόγου και Πατρίκιου Πατρικουνάκου, κατέθεσαν καταγγελία του εντολέα τους ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και σήμερα θα γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Στο μεταξύ, για την ύπαρξη κι άλλων μαρτύρων που είναι διατεθειμένοι να εμφανιστούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε λόγο ο δικηγόρος των μηνυτών, Γιάννης Βλάχος. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ1, "έχουν επικοινωνήσει κι άλλοι μάρτυρες μαζί μου που έχουν δηλώσει διατεθειμένοι να καταθέσουν για τα περιστατικά - τα περιστατικά που οδήγησαν στη βδελυρή πράξη του βιασμού σε βάρος ενός ανηλίκου- και υπάρχουν μάρτυρες που ήδη τα έχουν πει στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας δεν έκανε επιπόλαιη δουλειά. Έγινε πολύ σοβαρή δουλειά". Όπως είπε ο κ. Βλάχος, "υπάρχουν μάρτυρες που έχουν στοιχεία και για τους ίδιους και για τρίτους".

Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Αν μου το επιτρέψει ο εντολέας μου, θέλω να μηνύσω τη Μενδώνη

Για την υπόθεση τουΔημήτρη Λιγνάδη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωσή του νωρίτερα όπου έκανε λόγο για "χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες" και για "επαγγελματίες ομοφυλόφιλους", ο κ. Κούγιας επεσήμανε: "Επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι είναι αυτοί που έχουν διαλέξει ως στάση ζωής τους να μην έχουν καμία εργασία και το μόνο που κάνουν είναι να συνυπάρχουν με ομοφυλόφιλους είτε γιατί τους αρέσει είτε έναντι αμοιβής" και πρόσθεσε "όταν διαβάζεις μια κατάθεση και όλο το περιεχόμενο της κατάθεσης, τρεις σελίδες, είναι "τη μία μέρα τον συνάντησα εκεί που ψαρεύονται οι ομοφυλόφιλοι, την άλλη μέρα πήγα σπίτι του και κάναμε εκείνο, την άλλη μέρα κάναμε το άλλο", την άλλη μέρα έρχεται ο φίλος του και λέει "αυτός που είναι ο μάρτυρας αυτός που είναι το θύμα τώρα είναι στην Αίγυπτο" σχολίασε ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς μέσα σε δύο ημέρες, χωρίς να ενημερωθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης και να λάβει αντίγραφο της δικογραφίας, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του.

"Αν δεν αθωωθεί αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος ταλαιπωρείται αυτήν τη στιγμή, με αυτήν την υπόθεση, με αυτήν την υποδομή, να γνωρίζετε θα καταντήσουμε έρμαια ανθρώπων που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή που εκμεταλλεύονται τη στιγμή, αυτό είναι το πρώτο κομμάτι" τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολιτική εκμετάλλευση.

"Ξεκίνησε από τους αθλητές, συνεχίστηκε με τους ηθοποιούς, μετά να είστε σίγουρος έρχονται οι τραγουδιστές και μετά οι δημοσιογράφοι. Μετά οι δικηγόροι, μετά οι πολιτικοί μηχανικοί... Αυτή η χώρα με αυτού του είδους τις καταγγελίες θα γίνει ένα μπάχαλο. Γιατί το συνέδεσα εγώ; Εγώ δεν είμαι τυχαίος δικηγόρος, έχω υπάρξει δικηγόρος των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ονομάτων της χώρας και γνωρίζω πολλές φορές πώς γίνεται αυτό το παιχνίδι, με φερέφωνα κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι αυτομάτως ένα γεγονός που έχει άλλη υφή το μετατρέπουν σε ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο γεγονός και αφορά την κυρία Μενδώνη, την οποία εγώ προσωπικά, αν μου το επιτρέψει ο εντολέας μου, θέλω πραγματικά να μηνύσω, όπως προβλέπει ο κώδικας, για την παράβαση της νομοθεσίας όσον αφορά την καταρράκωση του τεκμηρίου της αθωότητας. Τι χαρακτηρισμοί ήταν αυτοί; "Επικίνδυνη προσωπικότητα"; Καλά είπε ο συνάδελφός μου ο προηγούμενος! Αν θες να διασώσεις το πολιτικό σου μέλλον δεν καταστρέφεις έναν άνθρωπο που προηγουμένως αποθέωνες, τον πέρασες από τη Βουλή και τον έκανες διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Με την κυρία Μενδώνη δεν έχω γνωριστεί ποτέ, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει τεράστια σύγκρουση συμφερόντων όσον αφορά το Ελληνικό. Η κυρία Μενδώνη είναι αρμόδια υπουργός, απομπλέκει ένα ένα τα προβλήματα για να ξεκινήσει το Ελληνικό" τόνισε ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε: "Αυτομάτως καθυστερεί και κάποιοι επενδύουν σ' αυτήν την καθυστέρηση, ότι αύριο μπορεί να έχουμε εκλογές, να αλλάξουν τα πράγματα... Τι είναι πιο σοβαρό; Το Ελληνικό ή η ελευθερία ενός ανθρώπου;" αναρωτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σοκαριστική μαρτυρία κατά Λιγνάδη: Δεν μπορούσα να αντιδράσω, με κακοποίησε στην Επίδαυρο όταν ήμουν 17 ετών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι μάρτυρες που έχουν καταγγείλει επίσημα τον Δημήτρη Λιγνάδη, όπως προκύπτει από την δικογραφία, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ωστόσο αμφότεροι αποδίδουν ένα συγκεκριμένο προφίλ στον κατηγορούμενο.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, από την κατάθεση του ενός θύματος προκύπτει ότι, οι δυο τους – όπως αναφέρει – είχαν σχέσεις όχι ολοκληρωμένες. Μιλά για το ταξίδι που είχαν κάνει οι δύο άνδρες αλλά και τον βιασμό του σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο. «Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο. Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και φορούσα μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχό μου. Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε. Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου. ήταν χειροδύναμος. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ. Με κακοποίησε.», υποστηρίζει όντας τότε παιδί 17 ετών. Σήμερα είναι 23 ετών άνδρας με καταγωγή από την Αίγυπτο και ζει στη χώρα μας πολλά χρόνια.

Η περιγραφή του στην κατάθεση είναι σοκαριστική. Λέει ότι μετέπειτα, όταν έμαθαν οι γονείς του κάποια πράγματα αντιμετωπίστηκε πολύ άσχημα. Βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη γιατί δεν είχε πουθενά άλλου να μείνει. Έβλεπε ωστόσο κι άλλα ανήλικα παιδιά να μπαινοβγαίνουν και τότε ήταν που έκοψε οριστικά τις επαφές μαζί του.

Τι είπε η 41χρονη μάρτυρας: Ο ίδιος μου αποκάλυψε ότι είχε σχέση με ανήλικους - Όλοι γνώριζαν

Στους λόγους που την οδήγησαν να "σπάσει" τη σιωπή της και να καταθέσει ώστε να βοηθήσει τα άτομα που κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση από τον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρθηκε η 41χρονη μάρτυρας-"κλειδί", που στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή T live, η 41χρονη γυναίκα, ανέφερε πως "ο ίδιος μου αποκάλυψε ότι είχε σχέση με ανήλικους. Δεν είμαι ηθοποιός όπως με παρουσιάζουν τα μέσα και δεν ήμουν 19 χρόνια σύντροφός του. Με τη μαρτυρία μου πήγα να κάνω κάτι καλό. Είχα γνωρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσα από τον χώρο. Κάποια στιγμή είχαμε κάνει σχέση, μετά δεν προχώρησε, αλλά κρατήσαμε φιλικές επαφές. Εγώ έφυγα και ζούσα πολλά χρόνια εκτός Αθηνών και επέστρεψα κάποια χρόνια αργότερα. Όταν γύρισα, το 2016, αρχίσαμε να μιλάμε αραιά και που, βρεθήκαμε μία φορά να τα πούμε και ο ίδιος μου είπε ότι έχει σχέση με ένα αγόρι 16 ετών".

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι "του απάντησα πως είναι ποινικό αδίκημα αυτό που κάνει και ότι αν μπορούσα να το κάνω, θα πήγαινα στην Αστυνομία. Εκείνος μου είπε ότι δεν βλέπει πού υπάρχει πρόβλημα. Αντέδρασε όταν του είπα ότι θα πάω να τον καταγγείλω. Άρχισε να με απειλεί. Προσπαθούσα να του πω να πάει σε έναν ειδικό για την περίπτωση του και να σταματήσει να το κάνει. Εκείνος με απείλησε, μου είπε: 'θα καταστρέψω τη ζωή σου, θα καταστρέψω τη ζωή της οικογένειας σου, θα σε σκοτώσω'. Ακούγοντας τελευταία όλες αυτές τις μαρτυρίες πήρα την απόφαση να καταθέσω. Είναι δυνατόν να μην το έκανα; Εγώ νόμιζα ότι θα πήγαιναν και άλλοι, όλο το θέατρο βούιζε με αυτή τη συμπεριφορά του, δεν το έκρυβε πουθενά. Όλοι γνώριζαν".