Quantcast

Διπλή εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Στον εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες - Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι 7 συλληφθέντες για τον φόνο της 37χρονης συζύγου του 54χρονου Ζακυνθινού επιχειρηματία ο οποίος επίσης έπεσε νεκρός από συμβόλαιο θανάτου πριν από περίπου ένα μήνα στο κέντρο του νησιού.

Εκτελέστηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών τα εντάλματα σύλληψης εις βάρος των 7 που εμπλέκονται στη δολοφονία της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία.

Οι επτά αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Ζακύνθου προκειμένου να απολογηθούν. Ένας εκ των κατηγορουμένων την ώρα που οδηγείτο στην κλούβα της αστυνομίας φώναξε προς τους δημοσιογράφους «Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είναι όλα κατασκευασμένα. Σύντομα θα αποδειχθεί αυτό, μην αγχώνεστε καθόλου».

Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών, ο οποίος αναζητήθηκε επισταμένα τόσο στο σπίτι του στο Ψυχικό όσο και σε βίλα στα νότια προάστια, χωρίς να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει μεταβεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Μονακό, όπου επίσης διατηρεί παραθαλάσσια βίλα.  Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει από τις έρευνες είναι αν η χρησιμοποίηση του σκάφους και του οχήματος του γνωστού επιχειρηματία των Αθηνών, έγινε εν γνώσει ή εν αγνοία του από τον προσωπικό του σωματοφύλακα. Ωστόσο, εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι όταν θα προχωρήσει η κύρια ανάκριση, ο γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας ίσως εμφανιστεί στις δικαστικές Αρχές αυτοβούλως, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Η εμπλοκή του επιχειρηματία έγκειται στο γεγονός ότι το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για να μεταβεί ο σωματοφύλακάς του στη Ζάκυνθο και να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Ζακυνθινού επιχειρηματία και της συζύγου του, είναι ιδιοκτησίας του όπως και το θηριώδες τζιπ που χρησιμοποιήθηκε για την αρχική μεταφορά του σκάφους στην Κυλλήνη, για να φυλαχθεί σε αποθήκη που διατηρούσε στην περιοχή εν ενεργεία αστυνομικός.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στην υπόθεση της δολοφονίας της 37χρονης αναφέρθηκε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης:

«Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες, συλλέχθηκαν στοιχεία και πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προανακριτικές πράξεις. Σταδιακά και ύστερα από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων στοιχειοθετήθηκε ο ρόλος κάθε δράστη» ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας.

Και πρόσθεσε: «Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης».

Οπως τόνισε: «Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις».

«Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες προχθές Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως», ανέφερε ο κ. Τζεφέρης.