Quantcast

Δολοφονία Eλένης Τοπαλούδη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες - «Έγινε μακελειό, την πίεσαν για σεξ και την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα»

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η αδικοχαμένη Ελένη Τοπαλούδη.

Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. 

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο για να ακούσουν τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία –νεκροτομή, αλλά ούτε και την κατάθεση του λιμενικού. 

Στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα τραύματα της κεφαλής θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν, όμως, μεσολάβησε ο πνιγμός. Επίσης, αυτά τα τραύματα της κεφαλής τα εντοπίζουμε όταν υπάρχει μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης. Είναι πιθανό το άτομο να βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση», περιέγραψε και συμπλήρωσε: «Τα χτυπήματα στο κεφάλι θα μπορούσαν από μόνα τους να επιφέρουν θάνατο. Ο θάνατος επήλθε όμως αργότερα». «Τα ευρήματα φώναζαν για εγκληματική ενέργεια. Υπήρχαν χαρακιές στο λαιμό ήταν από αιχμηρό όργανο. Υπήρχαν και οι εκχυμώσεις στον τράχηλο του λαιμού που έδειχναν απόπειρα στραγγαλισμού», είπε ο ιατροδικαστής.

Eπιπλέον, ο ιατροδικαστής κατέθεσε πως η Ελένη ήταν ζωντανή όταν την έριξαν στη θάλασσα, ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πιθανόν να μην γνώριζαν και οι κατηγορούμενοι οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, νωρίτερα την είχαν βασανίσει.

Ο κ. Κοτρέτσος κατέθεσε ότι αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός: «Υπήρχαν ευρήματα πνιγμού. Τα τραύματα της κεφαλής, όπως προείπα, θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν όμως γιατί μεσολάβησε ο πνιγμός».

Πρόεδρος: Αν πήγαινε νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούσε.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, ο μάρτυρας είπε πως η Ελένη μεταφέρθηκε από δύο ανθρώπους, στα χέρια, στην κορυφή του γκρεμού από όπου την πέταξαν στην θάλασσα.

Πρόεδρος: Οι κακώσεις στο κρανίο έγιναν για εξαναγκασμό σε σεξ;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Το ότι τα τραύματα ήταν πολλαπλά δείχνει, το λιγότερο, βασανισμό. Τον βασανίζεις τον άλλο έτσι, ακόμη και αν δε θες να τον σκοτώσεις; Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο.

Πρόεδρος: Η παρουσία τόσου αίματος σε όλους τους χώρους, στο μπάνιο, στο δωμάτιο τι μας λέει;

Μάρτυρας: Χαρακτηριστικό των κακώσεων της κεφαλής είναι η μεγάλη απώλεια αίματος. Το ότι τα αίματα βρίσκονταν σε διαφόρους χώρους δείχνει ότι πρόκειται για κάτι με διάρκεια μεγαλύτερη από αυτό που λέμε «μια στιγμή», καθώς και ότι υπήρχε μετακίνηση.

Πρόεδρος: Δείχνει ότι έγινε μάχη;

Μάρτυρας: Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού. Να πάρεις ένα σώμα και να το πετάξεις; Δεν υπήρχε συναίνεση, οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση.

Από την πλευρά του, ο λιμενικός Θωμάς Ζώβας, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη και στη συνέχεια επέστρεψαν για να καθαρίσουν τον τόπο του εγκλήματος, δηλαδή το σπίτι που «όπως είδαμε, είχε γίνει μακελειό. Σίγουρα είχε γίνει φοβερή φασαρία», ανέφερε. 

«Η κοπέλα πιέστηκε να κάνει σεξ και με τους δυο, αντιστάθηκε και τη σακατέψανε», τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας ανέφερε πως η Ελένη κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά το μοιραίο βράδυ όταν είδε τη διαδρομή να αλλάζει γι αυτό και έστειλε μήνυμα στη φίλη της και της έγραψε «πάρε με τηλέφωνο». Όλο αυτό γενικότερα, δείχνει ότι «η κοπέλα πήγαινε κάπου στο άγνωστο», τόνισε ο μάρτυρας, μεταξύ άλλων. 

 Κατά τη σημερινή δικάσιμο ήταν παρών, μαζί με τον 26χρονο Ροδίτη συγκατηγορούμενο του που παρίσταται από την έναρξη της δίκης, ο 24χρονος αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, ο οποίος δεν είχε ζητήσει να μεταχθεί τις προηγούμενες φορές.

Ο νεαρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος δήλωσε πως ήρθε σήμερα για πρώτη φορά στη δίκη για «να σας πω την αλήθεια όπως έγιναν τα γεγονότα. Θα αποδεχθώ τις ευθύνες μου». Είχε μάλιστα έναν διάλογο με την πρόεδρο όταν συμπλήρωσε ότι «ήρθα με όλο τον σεβασμό στο δικαστήριό σας να πω τα γεγονότα όπως έγιναν. Υπήρξε αυτή η καθυστέρηση αλλά ο συνήγορός που είχα διορίσει αρχικά, δεν είχε χρόνο να μελετήσει τη δικογραφία».

   -Πρόεδρος: Ένα μήνα και δε πρόλαβε;

   -Κατηγορούμενος: Έτσι μου είπε.

   -Πρόεδρος: Πάντως το να ομολογήσετε την αλήθεια είναι ένας τρόπος αποκατάστασης.

   -Κατηγορούμενος: Ναι, θέλω να συνεργαστώ με το δικαστήριο σας.

   Πρόεδρος: Θα το δούμε.

Το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα του Ροδίτη κατηγορούμενου για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ενώ επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για αίτημα κλήτευσης φίλων τού θύματος και εξέτασης ηλεκτρονικών αρχείων της φοιτήτριας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου.