Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα το τελευταίο αντίο - Τι είπε μάρτυρας που ήρθε αντιμέτωπος με τον εκτελεστή - Τι έδειξαν τα βίντεο

Ο μάρτυρας της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή του, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».

Ο μάρτυρας, ένας από τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο σημείο, έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Βασικότερο σενάριο παραμένει το συμβόλαιο θανάτου, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, καθώς οι έρευνες είναι σε αρχικό στάδιο. Ο Γιώργος Καραϊβάζ κηδεύεται σήμερα στις 15:00 στην ιδιαίτερη πατρίδα του και τόπο κατοικίας της μητέρας του, τη Δράμα.

«Το μόνο που είπε ήταν ένα επιφώνημα»

Οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία του στο παρκάκι, μπροστά από το οποίο εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο Γιώργος Καραϊβάζ και περίμεναν με τα πράγματά τους στο πεζοδρόμιο.

«Ήμουν μπροστά και είδα το δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, που στηρίχτηκε στη μηχανή μου», περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο.

«Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων. Περιγράφοντας τον εκτελεστή είπε πως ήταν ψηλός, περίπου 1,80 με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν.

«Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε την αστυνομία», είπε.

Ερωτηθείς αν μίλησε κανείς και κυρίως ο Γιώργος Καραϊβάζ, είπε πως, «το μόνο που άκουσα ήταν ένα «ωω».

«Αυτό έγινε μέσα σε 15-30 δευτερόλεπτα», είπε ο μάρτυρας, όπως είχε πει χθες στον ΑΝΤ1 και ο συνάδελφός του, με τον ίδιο να δηλώνει πως «δεν κατάλαβα ότι είναι δολοφονία».

«Ο θόρυβος ήταν σαν εξάτμιση, το όπλο το είδα, ήταν με σιγαστήρα», κατέληξε.

Τα βίντεο «μίλησαν»: Στις οθόνες των αστυνομικών οι δύο εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Στις οθόνες της αστυνομίας βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι φιγούρες των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβαζ.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την δολοφονία του γνωστού αστυνομικού συντάκτη, έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο από καταστήματα κοντά στο σημείο της δολοφονίας και στο ένα μάλιστα από αυτά διακρίνονται ευκρινώς οι δύο αναβάτες του σκούτερ να περιμένουν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο βίντεο διακρίνεται ο εκτελεστής, που βρίσκονταν στην πίσω θέση του σκούτερ, να μιλάει στο τηλέφωνο, λίγο πριν την δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη.

Στη συνέχεια το σκούτερ με τους δύο αναβάτες κινείται προς το σημείο όπου παρκάρει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου και εκτελούν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν οτι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το σκούτερ που επέβαιναν οι εκτελεστές, ενώ δεν υπάρχει και δήλωση κλοπής  συγκεκριμένου μοντέλου.

 

Οι αστυνομικοί «ξεψαχνίζουν» τα βίντεο της διαδρομής του δημοσιογράφου απο το κανάλι όπου εργάζονταν, μέσω της Αττικής οδού, μέχρι το Αλιμο, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους συνεργάτες των εκτελεστών που παρακολουθούσαν το Καραϊβάζ και ενημέρωναν για τις κινήσεις και την ώρα άφιξης στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί «σαρώσουν» τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αναζητώντας αριθμούς κινητών τηλεφώνων και  ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Παράλληλα γίνεται συγκέντρωση του υλικού από κάμερες γύρω από το σπίτι του καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι τον παρακολουθούσαν και τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης έχουν ενημερωθεί σήμερα με κατεπείγον σήμα λιμάνια και αεροδρόμια, να έχουν αυξημένη επιτήρηση, έχοντας δώσει κάποιες περιγραφές που υπάρχουν από μάρτυρες στο σημείο της δολοφονίας.

Ηδη έχει ζητηθεί άρση απορρήτου του κινητού του δημοσιογράφου για να διαπιστωθεί αν υπήρξε απειλητικό μήνυμα η συνομιλία που να προκαλεί υποψίες. Επίσης εξετάζεται εξονυχιστικά το περιεχόμενο του υπολογιστή του, αναζητώντας στοιχεία. Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και η δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

 

Συμβόλαιο θανάτου

Χαρακτηριστικά «συμβολαίου θανάτου» βλέπουν οι αστυνομικές αρχές στη χθεσινή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο.

Το όπλο της δολοφονίας, σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση, είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε οτι ο δημοσιογράφος δέχθηκε συνολικά δέκα σφαίρες, οι 6 στη θωρακική χώρα, οι δύο στο κεφάλι, μια στο λαιμό και μια στην παλάμη. Η τελευταία δέιχνει οτι προσπάθησε να προφυλαχτεί απο τον καταιγισμό των πυρών που δέχθηκε απο τον δολοφόνο.

Στο Μαξίμου ο Χρυσοχοίδης

Στο Μαξίμου κάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την δολοφονία του δημοσιογράφους Γιώργου Καραϊβάζ.

Αντικείμενο της συνάντησης η στυγερή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ με τον πρωθυπουργό να ζητά τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Βάιος Σύρος: Κάποια πράγματα τα πήρε μαζί του

Για τον φίλο και συνάδελφό του μίλησε και ο Βάιος Σύρος, προϊστάμενος του αστυνομικού δελτίου στο Star Channel, όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά, περιέγραψε τον δημοσιογράφος ως «μπεσαλή»

«Δεν θα στην έφερνε, συνεργαζόταν. Ήταν της διεισδυτικής δημοσιογραφίας, που κάνει αποκαλύψεις. Γι’ αυτό πρέπει να εστιάσουμε σε αυτόν που έδωσε την εντολή», σημείωσε.

Περιγράφοντας τη στιγμή που όχι απλώς έμαθε την είδηση, αλλά έπρεπε και να τη μεταδώσει, αφού ήταν λεπτά πριν το δελτίο ειδήσεων, είπε πως «με πήρε μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές μου και για 2 λεπτά προσπαθούσα να τον πείσω ότι λέει ψέματα».

«Δεν νομίζω ότι φοβόταν», απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Δεν τα έλεγε, ήταν πολύ κλειστός, δεν ανοιγόταν. Κάποια πράγματα τα πήρε μαζί του», κατέληξε.