Quantcast

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση

Χαρακτηριστικά «συμβολαίου θανάτου» βλέπουν οι αστυνομικές αρχές στη χθεσινή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο.

Το όπλο της δολοφονίας, σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση, είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

«Σαρώνουν» τις κάμερες

Παράλληλα γίνεται συγκέντρωση του υλικού από κάμερες γύρω από το σπίτι του καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι τον παρακολουθούσαν και τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί ακολουθούν την διαδρομή που έκανε με το αυτοκίνητό του ο Γιώργος Καραϊβάζ από το τηλεοπτικό κανάλι όπου εργάζονταν, μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, μέσω της Αττικής οδού, αναζητώντας τις κάμερες κυρίως στα διόδια, για να διαπιστώσουν εάν πράγματι τον παρακολουθούσαν , θεωρώντας βέβαιο ότι υπήρχαν κι άλλοι συνεργοί στην ενέδρα θανάτου που είχε στηθεί από τους εκτελεστές.

Επίσης έχουν ενημερωθεί σήμερα με κατεπείγον σήμα λιμάνια και αεροδρόμια, να έχουν αυξημένη επιτήρηση, έχοντας δώσει κάποιες περιγραφές που υπάρχουν από μάρτυρες στο σημείο της δολοφονίας.

Ηδη έχει ζητηθεί άρση απορρήτου του κινητού του δημοσιογράφου για να διαπιστωθεί αν υπήρξε απειλητικό μήνυμα η συνομιλία που να προκαλεί υποψίες. Επίσης εξετάζεται εξονυχιστικά το περιεχόμενο του υπολογιστή του, αναζητώντας στοιχεία. Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και η δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε οτι ο δημοσιογράφος δέχθηκε συνολικά δέκα σφαίρες, οι 6 στη θωρακική χώρα, οι δύο στο κεφάλι, μια στο λαιμό και μια στην παλάμη. Η τελευταία δέιχνει οτι προσπάθησε να προφυλαχτεί απο τον καταιγισμό των πυρών που δέχθηκε απο τον δολοφόνο.

Οι αστυνομικοί «σαρώσουν» και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και  ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

?Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και οι αξιωματικοί έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος.

Στο Μαξίμου ο Χρυσοχοίδης

Στο Μαξίμου κάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την δολοφονία του δημοσιογράφους Γιώργου Καραϊβάζ.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η στυγερή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ με τον πρωθυπουργό να ζητά τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μπαλάσκας: Πληρωμένοι δολοφόνοι οι δράστες

Για «στημένους και πληρωμένους δολοφόνους» έκανε λόγο ο γνωστός συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι «είναι θέμα τιμής για εμάς η εξιχνίαση της υπόθεσης». Πρόσθεσε ότι όλες οι έρευνες έχουν ξεκινήσει και θα κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα.

Αυτόπτης μάρτυρας: Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα - Δεν πρόλαβε να πάρει ανάσα

Για τη στιγμή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπάλληλος του δήμου Αλίμου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του θύματος. 

“Τους είχαν πλάτη όταν ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε και άλλους ήχους και γυρίσαμε και είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει”, είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, αναφέροντας αργότερα πως όλο αυτό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. “Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα”, δήλωσε.

“Το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρόλα αυτά ακούστηκε κάτι”, σημείωσε.

Στο ερώτημα εάν ο δημοσιογράφος αντέδρασε απάντησε: “Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα”.

Αναφερόμενος στο όχημα των δραστών ανέφερε “ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα”.

“Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία και ήρθαν μέσα στο 5λεπτο... Στο σημείο βρίσκονταν μόνο εμείς οι τρεις που δουλεύαμε”, σημείωσε ο υπάλληλος του δήμου Αλίμου.

Το χρονικό της ενέδρας θανάτου

Οπως αναφέρουν πληροφορίες ο αστυνομικός συντάκτης στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από την οικία του στην οδο Άνννου στον Αλιμο όταν πέρασε από δίπλα του μια μοτοσικλέτα με δύο επιβάτες και ο συνεπιβάτης άδειασε στην κυριολεξία έναν ολόκληρο γεμιστήρα όπλου πάνω στον Καραϊβάζ.

Άλλωστε, στη σκηνή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν παρόντες τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είπαν στους αστυνομικούς ότι το πιστόλι του εκτελεστή έφερε σιγαστήρα, ότι ο ένας από τους εκτελεστές φορούσε στρατιωτικού τύπου τζάκετ καθώς και ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης μια χειρουργική μάσκα.

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως εκείνη εις βάρος του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια το 2010.