Quantcast

Καρέ-καρέ η εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ - Πώς του έστησαν την ενέδρα θανάτου οι δολοφόνοι

Τουλάχιστον έξι σφαίρες έχει δεχτεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι στις 14.15 μετά το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου 29 στον Άλιμο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο δημοσιογράφος δέχθηκε τουλάχιστον 6 σφαίρες και όταν τον εντόπισαν περαστικοί ήταν ήδη νεκρός.

Ο δημοσιογράφος ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του μετά την δουλειά του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, δεν πάρκαρε όπως συνήθιζε στο γκαράζ του σπιτιού του αλλά σε ένα παρκάκι εκεί κοντά. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στους εκτελεστές του να τον βρουν «ακάλυπτο» και εύκολο στόχο.

Γειτόνισσα του γνωστού δημοσιογράφου περιέγραψε όλη την σκηνή της εκτέλεσης και μάλιστα είπε ότι αφού τον πυροβόλησαν αρκετές φορές του έριξαν και χαριστική βολή.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ χρησιμοποίησαν σιγαστήρα καθώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εντοπιστεί κάποιος από τους περίοικους που να καταθέσει ότι άκουσε θόρυβο.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες ο αστυνομικός συντάκτης στάθμευσε το αυτοκινητό του έξω από την οικία του στην οδο Αννίνου στον Αλιμο όταν πέρασε από δίπλα του μια μοτοσικλέτα με δύο επιβάτες και ο συνεπιβάτης άδειασε στην κυριολεξία εναν ολόκληρο γεμιστήρα όπλου πάνω στον Καραϊβάζ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου επέβαιναν σε σκούτερ ιταλικής προέλευσης και φορούσαν στρατιωτικά παντελόνια.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η εκτέλεση του δημοσιογράφου έγινε με εννιάρι πιστόλι. Στο σημείο έχουν βρεθεί 17 κάλυκες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι σίγουροι ότι τα δύο άτομα του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου και πιθανότατα τον παρακολουθούσαν για να βρουν την κατάλληλη στιγμή να τον εκτελέσουν

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Η δολοφονία του έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από την δεκαετία του '90 και εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ' όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.