Quantcast

Δρακόντεια μέτρα στη μεταγωγή των ληστών του ΑΧΕΠΑ - Συνθήματα συμπαράστασης από συγκεντρωμένους

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι δύο συλληφθέντες για τη χθεσινή επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού αυτόματης ανάληψης συναλλαγών (ΑΤΜ) στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 

Εκτός από τους δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 35 ετών και γνώριμους των διωκτικών αρχών, στο δικαστικό μέγαρο της πόλης μετήχθη και μια 39χρονη που συνελήφθη για την υπόθεση και φέρεται ως συνεργός τους.

Θα βρεθούν ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης για να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να παραπεμφθούν σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους συλληφθέντες έφτασε γύρω στις 2.45 μετά το μεσημέρι στα δικαστήρια, ξεκινώντας προηγουμένως από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Οι κατηγορούμενοι μπήκαν στο κτήριο από την πλαϊνή (υπόγεια) είσοδο της οδού Πολυτεχνείου, ενώ συνοδεύονταν από πάνοπλους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ.

Την ίδια ώρα ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα δικαστήρια, με τη συμμετοχή αστυνομικών των ΜΑΤ, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), της Ασφάλειας κι άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Στην κεντρική είσοδο του δικαστικού μεγάρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες άτομα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους, ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα που απηύθυνε συλλογικότητα αναρχικών σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου. Μόλις η αυτοκινητοπομπή έφτασε, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης.