Quantcast

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Μάχη σε δυο μέτωπα - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, εκκενώνονται οικισμοί

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές εκτάσεις στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι.

Από την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις μεταξύ των οποίων ένα πεζοπόρο τμήμα και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα, την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω - γύρω.

Ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές .

Παράλληλα, διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112. Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

Επίσης, με εντολή του Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι είναι κοντά σε σπίτια γι αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης ενώ η άλλη πυρκαγιά κατευθύνεται προς την θάλασσα χωρίς να απειλεί κάτι άμεσα, μέχρι στιγμής.

 
 
 

Την ίδια ώρα και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας ζητά, με ανάρτησή του στο Facebook, την άμεση εκκένωση της περιοχής.

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Σε άλλη ανακοίνωση ο δήμος αναφέρει ότι άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση) για να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους.

Επίσης στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης όλοι οι γιατροί είναι σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη τη χρειαστεί.

Το marathonpress αναφέρει ότι οι κάτοικοι φεύγουν με κατεύθυνση προς την πλατεία της Νέας Μάκρης.