Quantcast

Έβρος: Μαίνεται για δεύτερο 24ωρο η πυρκαγιά στο Σουφλί

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει για δεύτερο 24ωρο η πυρκαγιά στον Έβρο, με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούν πολλές δυνάμεις, κυρίως με εναέρια μέσα. Ειδικότερα, επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. «Γίνεται προσπάθεια όσο μπορούμε να ελέγξουμε την πυρκαγιά. Το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει εντός της προστατευμένης περιοχής της Δαδιάς και δεν έχει απειλήσει οικισμούς» λέει μιλώντας στο GRΤimes ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης.

Από το βράδυ επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες, μηχανήματα έργου και δυνάμεις του στρατού.

Αντιδήμαρχος Τυχερού: Δεν απειλήθηκε η προστατευόμενη περιοχή

Στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, βρέθηκε χθες ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Τυχερού, Γιώργος Δουκαλέτσης. Όπως είπε στο GRTimes.gr, στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που μπορεί να διαθέσει ο νομός, αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου Σουφλίου που συνδράμουν και με μηχανήματα και με προσωπικό, παρέχοντας ταυτόχρονα τρόφιμα και νερό σε όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί, φαίνεται πως θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και απόψε, χωρίς ευτυχώς, σύμφωνα με τον κ. Δουκαλέτση, να έχει απειλήσει μέχρι στιγμής, την προστατευόμενη περιοχή του δάσους της Δαδιάς.

«Χθες ήταν πολύ μεγάλο το μέτωπο της. Πιστεύω ότι ελέγχεται πλέον στο σημείο που βρίσκεται, που όμως είναι σε μια περίεργη και δύσβατη περιοχή, στην οποία το περισσότερο έργο κατάσβεσης το κάνουν τα εναέρια μέσα» είπε ο αντιδήμαρχος Τυχερού, προσθέτοντας πως από το μεσημέρι και μετά, η ένταση των ανέμων αυξήθηκε, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών.