Quantcast

Εφετείο: Ενοχη η «φόνισσα» του Κορωπίου - Στο «μικροσκόπιο» ο σύντροφός της και πρώην σύζυγος του θύματος

Την ενοχή της αποκαλούμενης «φόνισσας» του Κορωπίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Η υπεράσπισή της, αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί του αιτήματος.

Ενοχή

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης όπως και πρωτόδικα, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως σημείωσε στην αγόρευσή της, η ανθρωποκτόνος πρόθεση της 35χρόνης προκύπτει «από τα αλλλεπάλληλα χτυπήματα, τα τα επεισόδια μεταξυ των δυο γυναικων, τις απειλες σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε».Επιπλέον επισήμανε πως «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οταν το σκεφτηκε. Αν είχε λαβει τετοια επιθετική τάση απο το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της.Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικης ορμής»

«Συγγνώμη»

Η κατηγορούμενη από την πλευρά της ζήτησε συγνώμη για την πράξη της.

«Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά.Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνεοδητοποιημένη πλέον». Όπως είχε ισχυριστεί και στο πρωτόδικο δικαστήριο, με το θύμα διαπληκτίστηκε έντονα : «Μου άνοιξε την πορτα του συνοδηγού (σς η 35χρόνη) , με έβριζε, μου τράβηξε το παιδι, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Αρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και πως τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου πε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Στο « μικροσκόπιο» ο πρώην σύζυγος του θύματος και σύντροφος της κατηγορουμένης

Στο « μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνει ο πρώην σύζυγος του θύματος και σύντροφος της κατηγορουμένης στο έγκλημα του Κορωπίου.

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και τα πρακτικά της δίκης να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια του στην υπόθεση. Και συγκεκριμένα, το γιατί δεν φρόντισε παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης να την αποτρέψει αλλά αντίθετα, κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο 45χρόνος φαίνεται να ενίσχυσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης.