Quantcast

Εφιάλτης στο «χακί»: Η σοκαριστική καταγγελία για βιασμό φαντάρου

Σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την καταγγελία για βιασμό φαντάρου στο κέντρο εκπαίδευσης του Μεγάλου Πεύκου, αναμένονται τις επόμενες ημέρες από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, για τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, βρίσκεται ο 32χρονος άνδρας ο οποίος καταγγέλλει ότι πριν από δώδεκα χρόνια έπεσε θύμα βιασμού κατ' εντολή ενός αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, στο Κέντρο Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο. Όπως υποστηρίζει, μετά από έντονο διαπληκτισμό και λογομαχία που είχε με τον αξιωματικό, ο οποίος εκείνη την περίοδο έφερε τον βαθμό του λοχαγού, ο δεύτερος έδωσε εντολή να μεταφερθεί στο ιατρείο και εκεί, ναρκώθηκε και βιάστηκε από άλλους στρατιώτες για λόγους εκδίκησης. Στη μήνυση που έχει κατατεθεί, ο άνδρας, καταγγέλλει τον λοχαγό ως ηθικό αυτουργό του βιασμού του και τρεις πρώην φαντάρους για φυσική αυτουργία και συμμετοχή στον βιασμό.

Ο άνδρας που για δώδεκα ολόκληρα χρόνια κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό όσα είχε βιώσει στο κέντρο εκπαίδευσης, τον περασμένο Μάρτιο, όταν είχε ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και είχαν φουντώσει οι αποκαλύψεις του ελληνικού #Metoo, πήρε την απόφαση να καταθέσει μήνυση για όσα πέρασε στο Μεγάλο Πεύκο. Ο μηνυτής δεν γνωρίζει τα στοιχεία των φερόμενων ως δραστών αλλά στην κατάθεσή του, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες βάσει των οποίων μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτότητα των φερόμενων δραστών.

«Δημοσιότητα»

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ο 32χρονος άνδρας δεν ήθελε η υπόθεση να λάβει τόση δημοσιότητα καθώς δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν «θα αναφερθεί στο θέμα όταν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στην καθημερινότητα του, αλλά και όταν θα έχει την δυνατότητα να αναφερθεί για την πρόοδο στην υπόθεση». Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το περιστατικό που έχει καταγγελθεί, προκαλώντας αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Ο 32χρονος άνδρας, έσπασε τη σιωπή του, αποκαλύπτοντας πως το συμβάν σημειώθηκε όταν ξεκινούσε τη θητεία του. «Μετά από προσβολές που δέχτηκα, απάντησα με ύβρεις με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς τη θέλησή μου», αναφέρει ο άνδρας στην κάμερα της ΕΡΤ. Εκεί φέρεται να τον νάρκωσαν και στη συνέχεια ακολούθησε η κακοποίηση. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση σύμφωνα με τον ίδιο «θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες».

Στρατιωτική Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί σε ιστοσελίδες στρατιωτικών ειδήσεων, ο 32χρονος έχει επίσης καταθέσει ότι οι φυσικοί αυτουργοί του βιασμού του ήταν τρεις φαντάροι με καταγωγή από την Κρήτη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι εμπλεκόμενοι έλαβαν αναβολή στη στρατιωτική τους θητεία, ακριβώς δύο ημέρες μετά το περιστατικό. Συνολικά, ο καταγγέλλων έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον 6 προσώπων, του λοχαγού ως ηθικού αυτουργού, των άλλων τριών φαντάρων, αλλά και δύο ακόμη προσώπων που ήταν παρόντες στο περιστατικό και δεν το απέτρεψαν, αν και θα μπορούσαν να το είχαν κάνει.

Όλες οι πληροφορίες, αλλά και η επίσημη καταγγελία που έχει γίνει για τον βιασμό θα εξεταστούν από την προκαταρκτική έρευνα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, ο οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το Γενικό Επιτελείο δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για τους ισχυρισμούς του φαντάρου και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Τέλος, το 2009, δεν υπήρχε καταγεγραμμένη καμία καταγγελία για βιασμό και πως το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε γνωστό στις τάξεις των Ένοπλων Δυνάμεων αμέσως μετά την κατάθεση της μήνυσης και της δημοσιότητας που έλαβε.