Quantcast

«Εγδυναν» οδηγούς με πρόσχημα τον τραυματισμό αδέσποτων

Συμμορία που «έγδυνε» οδηγούς με τη μέθοδο της απασχόλησης εξάρθρωσε η αστυνομία. Τα μέλη της με πρόσχημα τον τραυματισμό αδέσποτου ζώου ακινητοποιούσαν τα οχήματα και αφαιρούσαν τις τσάντες των επιβαινόντων. Η λεία τους ανέρχεται σε χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 48.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, συστηματικές έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οδήγησαν στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών αυτοκινήτων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, 2 άνδρες ηλικίας 32 και 31 ετών, με καταγωγή από την Αλγερία και τη Συρία, σε βάρος των οποίων, καθώς και έτερου συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απάτη με υπολογιστή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω αποτελούσαν μέλη εγκληματικής συμμορίας, οι οποίοι δρώντας από κοινού και έχοντας εναλλασσόμενους ρόλους, προσέγγιζαν άτομα τα οποία επέβαιναν στα οχήματά τους και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσαν προσωπικά τους αντικείμενα και τσάντες που περιείχαν χρηματικά ποσά και κάρτες αναλήψεων τραπεζών με τις οποίες εν συνεχεία πραγματοποιούσαν αναλήψεις ποσών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση οι δράστες, κατά τον τελευταίο μήνα, προέβησαν σε δεκατέσσερις 14 διακεκριμένες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, πάντα με πρόσχημα τον κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού αδέσποτου ζώου (γατάκι).

Γίνεται μνεία ότι οι δύο προαναφερόμενοι αλλοδαποί προέβαλαν σθεναρή αντίσταση ασκώντας έντονη σωματική βία σε βάρος των αστυνομικών προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα