Quantcast

Έγκλημα στη Χαλκίδα: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών πρόσωπο που γνώριζε καλά η 63χρονη

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα η οποία θανατώθηκε με 5 μαχαιριές στον αυχένα.

O δράστης του εγκλήματος μπήκε στο διαμέρισμα που διέμενε το θύμα, την έριξε από την εσωτερική σκάλα στο ισόγειο και την αποτελείωσε με μαχαίρι, χωρίς να παραβιάσει κάποια πόρτα ή παράθυρο.

«Διαπίστωσα ένα σπίτι, που δεν είχε ίχνη παραβίασης, αλλά είχε δύο πόρτες ανοιχτές. Κάποιος τις άνοιξε, όχι το θύμα», είπε συγγενής της 63χρονης μιλώντας στο MEGA.

«Δεν έχουμε βρει σημάδια παραβίασης στο σπίτι και τις πόρτες. Μέναμε οι δύο μας εκεί και κλειδιά, πέρα από εμένα, είχε μόνο μία γυναίκα που τη βοηθούσε, γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας. Έχει δώσει κατάθεση, αλλά ούτε αυτή δεν ξέρει κάτι. Και για τα χρήματα γνωρίζαμε μόνο η μητέρα μου κι εγώ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ούτε κάποια αντιπαράθεση υπήρχε», είπε η κόρη της 63χρονης στο MEGA.

Το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές πραγματοποίησαν νέα έρευνα στο σημείο, ενώ προχώρησαν σε ερωτήσεις στους γείτονες αναφορικά με συγκεκριμένα πρόσωπα και ώρες. Το έγκλημα δείχνει άσβεστο μίσος για την 63χρονη. Αν και ήταν μόνη, ανήμπορη από τα κινητικά της προβλήματα να αντισταθεί ο δράστης την πέταξε από την εσωτερική σκάλα και άρχισε να τη μαχαιρώνει μέχρι θανάτου.

«Ότι είναι λίγο περίεργο, είναι. Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Μπήκαν μέσα στο σπίτι και πήγαν ακριβώς εκεί που είχε τα λεφτά. Αυτό είναι λίγο περίεργο, δεν είναι;», είπε ο ξάδερφος του θύματος.

Στενοί συγγενείς της 63χρονης χαρακτηρίζουν το έγκλημα περίεργο. Κανείς τους δεν ήξερε και δεν είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο που διέτρεχε το θύμα.

Η κόρη της 63χρονης δηλώνει συντετριμμένη. Περιμένει, όπως λέει, να πέσει φως στο έγκλημα και να βρεθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τη μητέρα της.

«Μία φίλη τη βρήκε νεκρή. Εγώ όταν την είδα κατάλαβα ότι δεν ήταν πέσιμο, γιατί είδα πως είχε πεταχτεί το αίμα».

Τι ισχυρίζεται η κόρη του θύματος

«Ήμουν στην αστυνομία, στα γραφεία και άκουσα ότι ο ιατροδικαστής σε πρώτη φάση δεν είδε κάτι και έμαθα χθες ότι όντως δεν την έψαξε. Εγώ εκείνη την ημέρα όταν ήρθα στο σπίτι την είχαν πάρει δεν είδα τίποτα», είπε η κόρη της 63χρονης στο MEGA και συνέχισε:

«Ξέρω ότι τα κλειδιά ήταν στη γλάστρα, εκεί που τα είχα αφήσει, εκεί τα βρήκε η κοπέλα που την πρόσεχε και μπήκε στο σπίτι. Από την αρχή λέω ότι είναι ξένοι, που πήδηξαν από το μπαλκόνι. Η κοπέλα που την πρόσεχε είναι μία κοπέλα που μένει εδώ κοντά στο σπίτι μας και ερχόταν εδώ και την πρόσεχε όταν εγώ ήμουν στη δουλειά. Η μητέρα μου είχε δύναμη στα χέρια, με το πι ήταν το τελευταίο μήνα. Έκανε ασκήσεις για να μπορεί να στηρίζεται, να σηκώνεται όταν δεν ήμουν εκεί να της δίνω το χέρι. Ήταν περισσότερο ψυχολογικό».

Το χρονικό

Το έγκλημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται αυτές οι 6 ώρες από τη 12:45 μέχρι τις 18:45. Από τη στιγμή που έφυγε η κόρη της 63χρονης από το σπίτι μέχρι την ώρα που φίλη της το απόγευμα, μπήκε στο διαμέρισμα και την εντόπισε νεκρή.

Την ημέρα του φονικού η οικιακή βοηθός είχε ρεπό και όπως φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς δεν πήγε στο σπίτι. Η κόρη της 63χρονης ζήτησε από στενή φίλη της να πάει στο διαμέρισμα και ήταν εκείνη, που εντόπισε τη γυναίκα νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής αυτοψίας γίνεται λάθος και ο θάνατος αποδίδεται σε πτώση. Χάνεται ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, στις έρευνες για τη δολοφονία. Το στυγνό έγκλημα αποκαλύπτεται την περασμένη Δευτέρα μέσα από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.