Quantcast

Εισαγγελική παρέμβαση για το λευκό τιγράκι που βρέθηκε σε κάδο έξω από το Αττικό Πάρκο

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση με το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα παρενέβη αυτεπαγγέλτως μετά από πληροφορίες που είδαν φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες έχει καταγραφεί σε βίντεο ο άντρας που εγκατέλειψε το παράλυτο τιγράκι σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκκο.

Η ανώτατη εισαγγελέας ζήτησε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της κακοποίησης και εγκατάλειψης του ζώου, που εκτιμάται ότι, είναι θύμα εμπορίου άγριων ζώων.

Η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου η οποία έχει την εποπτεία για όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες μαζί με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου το Αττικό Πάρκο για να δουν τη μικρή τίγρη στο πλαίσιο αυτοψίας, που διενεργούν για την υπόθεση.

Παράλληλα, η κ. Μασούρα ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, να κατασχεθούν όλα τα βίντεο, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές κάμερες της περιοχής.

Επιπλέον η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τον Γάλλο ιδρυτή του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ που φροντίζει ο ίδιος προσωπικά το τιγράκι, να την ενημερώνει για την πορεία της υγείας του. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υγεία του ζώου φαίνεται να βελτιώνεται, καθώς χθες, βγήκε στον ήλιο για πρώτη φορά και έφαγε με όρεξη.