Quantcast

ΕΚΑΒ: Επιτυχημένη η υγειονομική κάλυψη του 9ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το ΕΚΑΒ ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο συντονισμός της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, αλλά και της πλήρους υγειονομικής κάλυψης προς τους συμμετέχοντες στον 9ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Εκτός των δυνάμεων του ΕΚΑΒ που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους στην Αττική, είχαν τεθεί σε ετοιμότητα επιπλέον πέντε ασθενοφόρα οχήματα, δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) και επτά μοτοσυκλέτες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης. Παράλληλα, 35 Διασώστες - Πληρώματα Αθενοφόρου & Νοσηλευτές, 13 Ιατροί καθώς και 10 σπουδαστές του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΑΒ (ΙΕΚ-ΕΚΑΒ) που ήταν αποκλειστικά επιφορτισμένοι με την κάλυψη των αναγκών παροχής άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας στα δύο Ιατρεία 'Αμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους πέντε Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών, που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των διαδρομών του 9ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Τέλος, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Ημιμαραθωνίου (ΚΕΗΜ) λειτουργούσε ανεξάρτητο Κέντρο Διαβίβασης Σημάτων του ΕΚΑΒ, όπου οι διαβιβαστές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ), ενώ σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας είχε τεθεί και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» για την υποδοχή των έκτακτων περιστατικών.

Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ χρειάστηκε να επέμβουν σε δύο περιστατικά τα οποία διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεννηματάς». Εκτός αυτών, στα δύο Ιατρεία 'Αμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους πέντε Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών παρασχέθηκε επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε 32 αθλητές.