Quantcast

Εκατομμύρια τα «χάπια των τζιχαντιστών» που εντοπίστηκαν στον Πειραιά

Ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια τα “χάπια των τζιχαντιστών” που υπήρχαν μέσα στο “ύποπτο” κοντέινερ που εντοπίστηκε στον Πειραιά.

Τα ναρκωτικά χάπια ήταν κρυμμένα μέσα σε σωλήνες μολύβδου, για παραπλάνηση των αρχών, αλλά και για να μην εντοπίζονται από τις ακτίνες των ειδικών μηχανημάτων.

Το κοντέινερ ελέγχθηκε με τη συνδρομή, κατά περίπτωση, του Λιμενικού Σώματος, των τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ. Μετά την ολοκλήρωση της της διαδικασίας διάνοιξης των ράβδων και την τελική καταμέτρηση, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.400.000 δισκία captagon, βάρους 750 κιλών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα συνθετικά ναρκωτικά προορίζονταν, μέσω παραπλανητικών θαλασσίων οδών, για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η μεταφορά του κοντέινερ ξεκίνησε, μέσω θαλάσσης, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από τη Λατάκεια Συρίας, με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το "ύποπτο" κοντέινερ εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου μετά από πληροφορίες, στο Τελωνείο Πειραιά, και επειδή δεν εμφανίστηκε κανείς να το παραλάβει, την επόμενη μέρα οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία βρέθηκαν τα ναρκωτικά χάπια.