Quantcast

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα - Επι τόπου ο Χαρδαλιάς - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά  στην Αγία Τριάδα Μεγάρων κοντά σε οικισμό ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται  η άλλη πίσω από το γήπεδο του Μαρκόπουλου.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Μέγαρα Αττικής. Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή να εκκενωθεί οικισμός που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και απειλούνταν από το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική, έκαψε χορτολιβαδική έκταση, αλλά επειδή είναι εντός του αστικού ιστού κινητοποιήθηκαν άμεσα  για την κατάσβεσή της 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) καθώς και δύο ελικόπτερα.

Επίσης εσπευσμένα μετέβη στην πυρκαγιά ο γγ Πολιτική Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο Μαρκόπουλο

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι, σε σημείο πίσω από το Δημοτικό Στάδιο και κοντά στη διασταύρωση που οδηγεί στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλ

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν στην περιοχή 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων και τρία ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Πυρκαγιές στα Ιωάννινα και τη Μυτιλήνη

Πυρκαγιές ξέσπασαν και σε άλλες δύο περιοχές της χώρας. Η μία φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κοσμηρά Ιωαννίνων. Στο σημείο βρέθηκαν 28 πυροσβέστες, 10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης. Επί τόπου βρέθηκαν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 Α/Φ PZL.