Quantcast
Έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ - Real.gr

Έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Στον κόμβο του Μαρτίνου στο 117 χιλιόμετρο απέκλεισαν αυτή την στιγμή την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, εργαζόμενοι και συγκεντρωμένοι που μετακινήθηκαν από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Ήδη η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία και διοχετεύει την κίνηση στους παραδρόμους.

Γι' αυτούς που κινούνται από Αθήνα προς Λαμία εκτρέπεται η κυκλοφορία από τον κόμβο του Κάστρου και μέσω του παραδρόμου επανέρχονται στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας.

Αντίθετα αυτοί που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα μετά τα διόδια της Τραγάνας, στον κόμβο της Μαλεσίνας εγκαταλείπουν την εθνική οδό, κινούνται στον παράδρομο και επανέρχονται στον κόμβο του Κάστρου.

Στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν νωρίτερα εκατοντάδες εργαζόμενοι, τόσο στη συγκεκριμένη βιομηχανία όσο και σε άλλες στην ευρύτερη περιοχή, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη σύμβαση των εργαζομένων και, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, «χωρίς καμία διασφάλιση βρίσκονται στον δρόμο». Σε εξέλιξη είναι η 24ωρη γενική απεργία στη Λοκρίδα και συνολικότερα στα χωριά γύρω από την ΛΑΡΚΟ, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, το πλήγμα που δέχονται είναι τεράστιο αφού πρέπει να ξεσπιτωθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τη Λάρυμνα, στο Μαρτίνο, τη Μαλεσίνα, τον Αϊ Γιάννη και το Κόκκινο έκλεισαν ακόμη και τα καφενεία και οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

«Είμαστε εδώ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε», είναι το κεντρικό σύνθημα από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι τονίζουν πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να καπνίσει και πάλι τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ για να μη μαραζώσει ο τόπος μας»

Κουτσούμπας: Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ανοιχτή – Εδώ θα είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους. Για άλλη μια φορά οι εργάτες της Ελλάδας, ο λαός της Ελλάδας είναι μαζί τους στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση σήμερα. Μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα εδώ θα είμαστε, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ανοιχτή», ανέφερε, σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσερχόμενος στο συλληπτήριο στην είσοδο της ΛΑΡΚΟ.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε πως «οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν στις δουλειές τους. Τα αιτήματα τους, αυτά που καθόρισαν οι συνελεύσεις των σωματείων τους, τα στηρίζουμε χωρίς δεύτερη συζήτηση. Η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι άκρως επικίνδυνη τη σημερινή κρίσιμη περίοδο. Θα πρέπει από σήμερα, όπως κάθε μέρα, να πάρει το μήνυμα για μια ακόμα φορά και να λύσει το πρόβλημα σε όφελος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για να μη μαραζώσει η Λοκρίδα, για να μη μαραζώσει η Φθιώτιδα».