Quantcast

Εξαδάκτυλος στον realfm 97,8: Οι εμβολιασμοί θα πρέπει να προχωρήσουν - Τι είπε για τις θρομβώσεις

"Είναι δυσάρεστη αυτή η αρνητική δημοσιότητα που υπάρχει γύρω από τα εμβόλια διότι αυτό οδηγεί τους ανθρώπους σε δεύτερες σκέψεις, οι οποίες όμως δεν πρέπει να μετουσιώνονται σε πράξεις καθώς όταν δει κανείς ψύχραιμα τα στοιχεία αντιλαμβάνεται ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από κινδύνους στους οποίους εκτιθέμεθα καθημερινά. Αν τυχόν εμβολιάζαμε τα 10 εκατ. των Ελλήνων, όλους δηλαδή, με το εμβόλιο της AstraZeneca θα είχαμε πιθανόν 30 ανθρώπους που θα είχαν κάποια θρομβοεμβολικά επεισόδια τα οποία θα αντιμετωπίζονταν στο μεγαλύτερο βαθμό. Χθες χάσαμε υπερδιπλάσιους ανθρώπους από την COVID. Οποιαδήποτε σύγκριση κινδύνου γίνει μας οδηγεί στην ψύχραιμη απόφαση ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να προχωρήσουν" δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Αν είχαμε περισσότερα εμβόλια, θα κάναμε περισσότερους εμβολιασμούς. Να μην ξεχνάμε οι δύο χώρες που "ανοίγουν" έχουν πληρώσει και ένα βαρύτατο φόρο αίματος (σ.σ. ΗΠΑ και Βρετανία), το οποίο προκαλεί μια ανοσία στον πληθυσμό με έναν πολύ άσχημο τρόπο, σε σχέση με τον τρόπο που προκαλεί ανοσία το εμβόλιο. Η Μεγάλη Βρετανία έχει χάσει συνολικά 126.000 ανθρώπους. Οι ΗΠΑ πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, αν κάνουμε αναγωγές στον πληθυσμό της χώρας μας θα δούμε ότι έχουμε μια τεράστια διαφορά. Είναι υπερδιπλάσιοι και πάνω οι άνθρωποι που χάθηκαν εκεί" ανέφερε.

"Εμβόλια έχουμε, φάρμακο δεν έχουμε. Δεν έχουμε ένα χάπι που θα θέλαμε όλοι" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το καλοκαίρι και το Πάσχα δήλωσε ότι "οι προοπτικές για τον τουρισμό του 2021 είναι σαφώς καλύτερες, από ότι πέρσι. Η χώρα μας λειτούργησε πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε τα όπλα που έχουμε φέτος. Δεν είχαμε εμβολιασμούς, δεν είχαμε rapid test, δεν είχαμε self test. Αν λοιπόν έχουμε μια προσεκτική διαχείριση, οι προοπτικές δεν μπορούν να είναι παρά καλύτερες".