Quantcast

Εξαδάκτυλος στον Realfm 97,8: Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει η πίεση και στα ιδιωτικά νοσοκομεία

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)  και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “ανθρωποι παραπέμπονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία στα πλαίσια της συμφωνίας που έχει γίνει εδώ και καιρό για την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών. 

Χθες ή προχθές 6 συνάνθρωποί μας που έπρεπε να υποβληθούν σε σκωληκοειδεκτομή υποβλήθηκαν σε ιδιωτική κλινική Θεσ/κης στην οποία εργάζομαι και παράλληλα άνθρωποι που χρειάζονταν να νοσηλευτούν σε κρεβάτι εντατικής και δεν είχαν covid, καθημερινά μετακινούνται. Χθες ήρθε άνθρωπος που είχε ανεύρυσμα και χειρουργήθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι το κομμάτι που εξυπηρετείται στα πλαίσια της συμφωνίας μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και του υπουργείου Υγείας”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα τόνισε ότι “στη Βόρεια Ελλάδα η πίεση είναι και στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Υπάρχει μεγάλη πίεση και οι δυνατότητες του συστήματος συνολικά, δηλαδή των κρατικών και ιδιωτικών κλινών αλλά και των γιατρών, δεν είναι απεριόριστες”.

“Είναι σαφές ότι η διασπορά του κορωνοϊού πρέπει να περιοριστεί και αφορά όλη την Ευρώπη” περιέγραψε ο κ. Εξαδάκτυλος.