Εξιχνίαση δολοφονίας εννέα χρόνια μετά: Πώς η Aστυνομία έφτασε στα ίχνη του 36χρονου

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα οδήγησε στην εξιχνίαση ενός στυγερού εγκλήματος στα Κάτω Πατήσια, εννέα χρόνια μετά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του 36χρονου δράστη τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία και συνελήφθη. Στο Αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα.

Από την τράπεζα δεδομένων το αποτύπωμά του ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» αποτύπωμα που είχε βρεθεί στο χρηματοκιβώτιο του θύματος, και έτσι ενημερώθηκε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που προχώρησε στη σύλληψή του.

Το έγκλημα σημειώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τρεις άγνωστοι δράστες, αφού φίμωσαν και δέσμευσαν ηλικιωμένο ζευγάρι, 70 και 71 ετών αντίστοιχα, που διέμενε στα Κάτω Πατήσια, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και φεύγοντας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Ο 71χρονος ωστόσο δεν άντεξε και μέχρι να τους εντοπίσουν οι γείτονες πέθανε από ασφυξία κι από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, είχε προηγηθεί ενδελεχής ανάλυση του τόπου του εγκλήματος και αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία καθώς και νέα ερευνητικά δεδομένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), τα οποία κατέδειξαν την εμπλοκή του 36χρονου στις προαναφερόμενες πράξεις.

Σε βάρος του εξεδόθη από το Ανακριτικό Τμήμα ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα 15-9-2021 στο Καματερό. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.