Quantcast

Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει Πολυτεχνείου: Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Aίαντες-αύρες ρίψης νερού, 24ωρη αστυνομική περιφρούρηση ΑΣΟΕΕ, Νομικής, Παντείου, αστυνομικοί φραγμοί σε κυβερνητικά κτίρια, 17 αστυνομικές κλούβες γύρω από την αμερικανική πρεσβεία, παρακολούθηση… πρατηρίων υγρών καυσίμων και προμήθεια εύφλεκτων υγρών, απόσυρση κάδων απορριμμάτων και μπάζα δημοτικών έργων. 

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, μετά και τη δεύτερη σύσκεψη επικεφαλής αξιωματικών στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στην υλοποίηση του σχεδίου ασφαλείας θα συμμετάσχουν 5.000 αστυνομικοί, ωστόσο ο σχεδιασμός αναπροσαρμόζεται καθημερινά με αναδιάταξη και αναδίπλωση των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα οχήματα ρίψης νερού θα ενεργοποιηθούν και πάλι. Θα βρίσκονται σταθμευμένα σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ η κίνηση και χρησιμοποίησή τους θα κριθεί ανάλογα με τα επεισόδια που θα προκληθούν. Πέρσι είχαν χρησιμοποιηθεί κάνοντας ρίψεις εναντίων νεαρών που βρίσκονταν στον περίβολο του Πολυτεχνείου και προέβαιναν σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Με όσα έχουν εξελιχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ΑΣΟΕΕ, αποφασίστηκε η 24ωρη περιφρούρησή της, η οποία θα ενισχυθεί το Σαββατοκύριακο, όπως επίσης στη Νομική Σχολή και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Επίσης, αναμένεται να αυξηθούν τα κυβερνητικά κτίρια τα οποία θα βρεθούν σε αστυνομικό κλοιό για την αποτροπή τυχόν ακτιβιστικών ενεργειών σε αυτά.

Η αμερικανική πρεσβεία στην οποία θα καταλήξει η πορεία, θα περιστοιχιστεί από 17 αστυνομικές κλούβες, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός.

Εν τω μεταξύ, στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας πέρα από τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αποθηκών κατασκευής μολότοφ στην περιοχή των Εξαρχείων, θα επιτηρήσουν πρατήρια υγρών καυσίμων σε κρίσιμες περιοχές, καθώς πέρσι είχε παρατηρηθεί η προμήθεια βενζίνης για την κατασκευή βομβών μολότοφ και είχαν γίνει συλλήψεις.