Quantcast

Εκτέλεση τοπογράφου στο Ψυχικό: Το «φιλέτο» στη Μύκονο και τα αποκαλυπτικά μηνύματα με επιχειρηματία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Τα τελευταία χρόνια ο 54χρονος τοπογράφος έκανε μια σειρά από αγορές σε Σύρο, Μύκονο ακόμα και Μαρούσι. Οικόπεδα και ακίνητα πολλών τετραγωνικών, με τον ίδιο να ξεκινάει ταχύτατα εργασίες για την ανακαίνιση και την ανοικοδόμησή τους.

Ένα από αυτά όμως, στην περιοχή Καραπέτη της Μυκόνου, είχε ενοχλήσει έντονα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της αστυνομίας.

Το MEGA βρέθηκε στην περιοχή Καραπέτη και όπως αποκαλύπτει, μία εταιρεία αγόρασε έκταση προκειμένου να στεγαστεί γνωστό ξενοδοχείο. Η εταιρεία επιθυμούσε την επέκταση του χώρου, θέλοντας να προχωρήσει σε αγορά παραπάνω στρεμμάτων, ωστόσο ο 54χρονος τοπογράφος πρόλαβε και αγόρασε τη συγκεκριμένη έκταση. Η έκταση των 10 στρεμμάτων που αγοράστηκε από τον τοπογράφο δεν ανήκει στο όνομά του, αλλά σε συγγενικό του πρόσωπο και έναν συνεργάτη του, και έβγαλε άδεια για πεντάστερο ξενοδοχείο.

 

Η συγκεκριμένη περιοχή του νησιού δεν είναι εμπορική και αξιοποιημένη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γνωστή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων αποφάσισε να αγοράσει εκεί μια έκταση 69 στρεμμάτων για την ανέγερση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής επένδυσης. Αυτομάτως, η περιοχή αρχίζει να αποκτά αξία και ξεκινά ο «πονοκέφαλος» για το ποιος θα αποκτήσει γη που θα συνορεύει με το ξενοδοχείο, που επρόκειτο να χτιστεί.

Τελικά ο 54χρονος κατάφερε να βγάλει και άδεια για πεντάστερο ξενοδοχείο, δίπλα ακριβώς στην περιοχή που είχε ήδη αγοραστεί από την επώνυμη εταιρεία ξενοδοχείων.

 

Τα μηνύματα του τοπογράφου με επιχειρηματία 

Παράλληλα, το MEGA,  φέρνει στη δημοσιότητα τα SMS-φωτιά μεταξύ του νεκρού τοπογράφου και ενός επιχειρηματία, όπου συζητείται η πώληση των οικοπέδων σε γνωστή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων.

Ο επιχειρηματίας με τον οποίο μιλά στα μηνύματα το θύμα είναι ο ίδιος, τον οποίον ο τοπογράφος κατηγορούσε για τον ξυλοδαρμό του, το 2021. Στην αρχή η συζήτηση αφορά διαπραγματεύσεις με την γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων για να πουλήσουν το οικόπεδο – «φιλέτο». Τα μηνύματα, χρονολογούνται από το 2020:

Τοπογράφος: Δε ρωτάω κανέναν. Μαζί μιλάμε. Θα εξαντλήσουνε την άλλη περίπτωση ή και άλλες ακόμα. Αν βιάζονται τόσο πολύ να περιμένουν. Ποιος είναι ο … εσύ ξέρεις καλύτερα. Εγώ δε μίλησα μαζί του ποτέ.

Επιχειρηματίας: Οκ.

Τοπογράφος: Έχει ο θεός … για όλους. Κι ο … κάπου κάτι θα χρειαστεί… Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Καλό βράδυ.

Επιχειρηματίας: Ναι, αλλά δεν χρειάζεται να απειλείς, θα το φτιάξουμε μην τρελαίνεσαι εγώ που χρεώθηκα 2,5 εκατομμύρια και περιμένω, τι να πω; Εσύ το πήρες τσάμπα, κάνε υπομονή.

Τοπογράφος: Οκ.

Αυτοί απαντάνε μόνο για το δικό σας και δεν κάνουν καμία αναφορά για το δικό μας. Ούτε καν ότι δεν το θέλουν. Τι συμβαίνει.

Επιχειρηματίας: Στο είπα ότι … προφορικά μου είπε ότι δεν το χρειάζονται και θεωρούν ότι δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 1 εκατομμύριο για το δικό σου. Γι’ αυτό σου είπα ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα το κάνουμε και πώς θα απαντήσω. Χθες αυτά σου έλεγα και δεν καταλάβαινες, μου έλεγες τα δικά σου. Έκαναν προσφορά μόνο για το δικό μου. Βλέπουν δύο ακίνητα και δεν μπορούν να πληρώσουν την ίδια τιμή το πίσω με το παραθαλάσσιο όπως και του… το πλήρωσαν πολύ λιγότερο.

Τοπογράφος: Το πακέτο τους το έγραψες;

Τοπογράφος: Τους παρακολουθούμε στενά. Είναι το καινούργιο αεροπλάνο που πήραμε που κάνει σχέδιο 1000 στρέμματα σε 45’. Κόστος 42.000 +ΦΠΑ. Τα κάτω.

Επιχειρηματίας: Προσφορά … προς … για απόκτηση ακινήτου.

Οι δύο άνδρες εμφανίζονται να προσπαθούν να συνεργαστούν για να βγάλουν λεφτά, όμως στην πορεία μοιάζουν να τα «σπάνε». Στην Αστυνομία, σύμφωνα με το MEGA, υπάρχει κατάθεση μετά τη δολοφονία, κάποιου μάρτυρα που ισχυρίζεται πως ο εν λόγω επιχειρηματίας απειλούσε τον δολοφονημένο τοπογράφο.