Quantcast

Εκτεταμένες δολιοφθορές στο αυτοματοποιημένο αρδευτικό δίκτυο πρασίνου της Βάρκιζας, καταγγέλλει ο δήμος

Συστηματική και εκτεταμένη δολιοφθορά σημειώθηκε στο αυτοματοποιημένο αρδευτικό δίκτυο του δημόσιου χώρου πρασίνου του παραλιακού μετώπου της Βάρκιζας. 

Η δημοτική Αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχει προχωρήσει ήδη σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα, για τις συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς είναι η τρίτη φορά στη Βάρκιζα που γίνονται τέτοιου τύπου δολιοφθορές.

Παλαιότερα οι προηγούμενες δύο, για τις οποίες έχουν συνταχθεί εκθέσεις ειδικών μηχανικών που μιλάνε για «κακόβουλη πράξη», αφορούσαν την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Βάρκιζας και μάλιστα το ένα φωτιστικό είχε πέσει από τη δολιοφθορά εντός παιδικής χαράς.

Αποτέλεσμα της τωρινής δολιοφθοράς ήταν η κατά τόπους διακοπή της άρδευσης των νέων δέντρων, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή τους. Οι βλάβες αποκαταστάθηκαν άμεσα από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Στη συγκεκριμένη έκταση έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα φυτεύσεις 154 μεγάλων δέντρων και 900 εποχιακών ανθόφυτων και η αποτελεσματική λειτουργία του αρδευτικού συστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή την περίοδο. Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε από τον δήμο πως η δημοτική υπηρεσία περιβάλλοντος θα κάνει καθημερινό έλεγχο για τη σωστή λειτουργία του.

«Η δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει όλους του ενδιαφερόμενους πως δεν πρόκειται αυτές οι τακτικές να πετύχουν το στόχο τους», αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.