Quantcast

Έκθεση «Ink and botox»

Από  15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου - ΔΕΞΙΜΙ ARTSHOP, Χώρα Αστυπάλαιας

Η The Pulse Gallery από το 2016 που ξεκίνησε την λειτουργία της παρουσίασε 13 εκθέσεις στην Αθήνα και την Αστυπάλαια πειραματιζόμενη με διάφορα είδη εικαστικών τεχνών και πλειάδα καλλιτεχνών με έργα τους από 5 δεκαετίες.

Τελευταίεςεκθέσεις ήταν η «Yellow Me” σε Αθήνα και Αστυπάλαια, στην οδό Χάριτος ήταν η FAKE με έργα τριών καλλιτεχνών (Πάτσιος, L’Hotel, Σοτοβίκης) που πραγματεύονταν το πρόβλημα της παραχάραξης έργων τέχνης, στο Sofitel Athens η ατομική έκθεση του Κορνήλιου και στην Αστυπάλαια η «Σπείρες Ονείρων» με έργα της Μαρίας Χατζηγάκη από την δεκαετία του 1970.

Το 2016 συμμετείχε στην Art Athina με την έκθεση «Loveoffinishedday #2 του Γάλλου φωτογράφου Francois L’Hotel”.

Φέτος επανέρχεται στα καλλιτεχνικά δρώμενα και παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Ν. Πάτσιου με τίτλο“Ink and Botox”στον χώρο τέχνης και σύγχρονου design Δεξίμι ArtShop στην Χώρα Αστυπάλαιας.

O γνωστός εικαστικός στην νέα ατομική του έκθεση απασχολείται με το ανθρώπινο πορτρέτο, αποδoμώντας το, απαλλάσσοντας το από την ανατομία του.

Ο Κ.Ν.Πάτσιος παρουσιάζει πρόσωπα καινούργια αποχαρακτηρισμένα με μια νέα δομή!

Στα πρόσωπα βλέπει το είναι με μια απεικονιστική πρόθεση σύνθεσης όλων των σπαραγμάτων που αντιπροσωπεύουν τον σύγχρονο κόσμο.         

 Άνθρωποι ζώα,κροκόδειλοι καρτούν σε σύγχυση, άνθρωποι κύβοι, ρομπότ και τοτέμ συνθέτουν ένακόσμοαντιφατικό και συνάμα αληθινό.  Δουλεύοντας με μελάνια πάνω σε χαρτί ο Πάτσιος προσθέτει και αφαιρεί χρώμα και ύλη μέχρι που οι περιπεπλεγμένες του γραμμές και τα φόντα να οδηγήσουν τον θεατή στο συμπέρασμα ότι αντικρίζει ένα πορτρέτο που όμως δεν έχει την ανατομία ενός προσώπου. Που αποπνέει συναίσθημα χωρίς ίχνος ρεαλισμού στην απόδοση.

Όπως σημειώνει η Ιστορικός  Τέχνης και  Επιμελήτρια  της έκθεσης,  Λουίζα Καραπιδάκη o  Κωνσταντίνος Πάτσιος   σε κάθε μορφή   αποδίδει  εικαστικά  τους  παλμούς  του  κρυμμένου  εαυτού  του  απεικονιζόμενου προσώπου.

Με  την  αναγνωρίσιμη  εικαστική γραφή του ζωγραφίζει πολύπλοκες συνθέσεις και επιδιώκει να μορφοποιήσει   ενδόμυχες   σκέψεις, ένστικτα, φοβίες, εντάσεις, επιθυμίες, που ουσιαστικά συγκροτούν την προσωπικότητα του ατόμου, αλλά και το  alter ego του ιδιου του καλλιτέχνη.

Μακριά από την εικονική πραγματικότητα οι πολυσύνθετες αποσπασματικές και εκφραστικές εικόνες του είναι φαντασιακές αναπαραστάσεις με νέες εκφραστικές αξίες, που παραπέμπουν κυρίως σε ενδοσκοπήσεις προσωπικοτήτων και   απροκάλυπτα  παρουσιάζουν  τις  πολύπλευρες  πτυχές  του εσωτερικού  κόσμου.

Σε αυτή την ενότητα έργων ο Πάτσιος, ως προσωπογράφος πιστός σε μια τολμηρή και χωρίς όρια ριζοσπαστική νεοπαραστατικότητα μας παρασύρει σε μια διαφορετική  ανάγνωση  της  σύγχρονης  προσωπογραφίας.