Quantcast

ΕΛ.ΑΣ. για πίνακες: Διαψεύδει «ολλανδική πληροφορία» για την κλοπή του αιώνα

«Ουδεμία πληροφορία λάβαμε από την συγκεκριμένη κυρία η τον γνωστό ντετέκτιβ και κυνηγό χαμένων έργων τέχνης για την κλοπή του Αιώνα από την Εθνική Πινακοθήκη». Με αυτήν την απάντηση στέλεχος της ΕΛΑΣ διαψεύδει κατηγορηματικά στο real.gr σχετική πληροφορία από Ολλανδό ερευνητή για την υπόθεση του 49χρονου καθ’ ομολογία κλέφτη των έργων του Πικάσο και του Μοντριάν.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος με συνεντεύξεις του υποστηρίζει πως ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες κλοπές έργων και μάλιστα στην μεγάλη κλοπή των έργων του περίφημου Μονέ από μουσείο της Ολλανδίας.

Παράλληλα ο ίδιος άνθρωπος υποστηρίζει πως η πρώην σύντροφος του 49χρονου Έλληνα «λάτρη της τέχνης», είναι ο άνθρωπος που τον «έδωσε» στις ελληνικές Αρχές και μάλιστα με έμμεσο τρόπο.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την εξιχνίαση της κλοπής του Αιώνα, από την Εθνική Πινακοθήκη, υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη κυρία ποτέ δεν ήρθε σ’ επαφή μαζί τους, πολλώ δε μάλλον ο γνωστός Ολλανδός ερευνητής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πληροφοριοδότης που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση με τις πληροφορίες που έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ, μάλλον πρέπει να αναζητηθεί εντός ελληνικών συνόρων, ενώ κατά άλλη πηγή που όμως επίσημα τουλάχιστον δεν επιβεβαιώνεται, είναι άνθρωπος που έχει βαθιά γνώση της τέχνης αλλά και των κυκλωμάτων που εμπορεύονται έργα τέχνης είτε κλεμμένα, είτε παραποιημένα.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και όταν το ζητήσει ο ανακριτής που χειρίζεται πλέον την υπόθεση, να καλέσουν τη συγκεκριμένη κυρία για κατάθεση, όπως βέβαια και τον γνωστό Ολλανδό ερευνητή, οποίος υποστηρίζει πως ο Έλληνας «Αρσέν Λουπέν» είναι ο άνθρωπος που συμμετείχε και στη μεγάλη κλοπή από Μουσείο της Ολλανδίας.

Όπως είναι γνωστό, ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής μοίραζε το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου, Άμστερνταμ και Αθήνας.