Εμβολιασμός: Άνοιξαν 60.000 θέσεις για νέα ραντεβού την Κυριακή - Ποιους αφορά

Σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών καταγράφηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης περί υποχρεωτικότητας. Μάλιστα, η αυξημένη ζήτηση οδήγησε στο άνοιγμα νέων θέσεων για ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την προσεχή Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης.

Έτσι, οι πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν νωρίτερα το ραντεβού τους μπορούν να μπουν στο emvolio.gov.gr και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Αυτές οι θέσεις στα ραντεβού αφορούν την 1η και την 3η δόση του εμβολίου. 

Σημειώνεται πως τις τελευταίες δύο μέρες, κλείστηκαν περισσότερα από 25.000 ραντεβού για α’ δόση. Σήμερα Πέμπτη από το πρωί έχουν κλειστεί πάνω από 11.500 ραντεβού πρώτης δόσης στους άνω των 60.

Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, οι πολίτες άνω των 60 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, ανέρχονται σε 493.930 άτομα.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «είχαμε υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση».