Quantcast

Ένταση και χημικά στην πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποίησαν την Πέμπτη πορεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ant1news.gr φοιτητές μόλις αντίκρισαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να τους απωθήσουν για να περάσουν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια συμμετείχαν δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετέχουν, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το νομοσχέδιο που θα φέρει, όπως καταγγέλλουν, διαγραφές φοιτητών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης - πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του κοινοβουλίου», τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα επεισόδια, ενώ επισημαίνει πως «οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν».

Από τις επιθέσεις, όπως αναφέρει ακόμη η ΓΑΔΑ, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Επίσης, σημειώνει ότι ιδιώτης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του.