Quantcast

Εορτασμός 25ης Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνου στη λιτή τελετή στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ήταν ένας διαφορετικός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο φετινός: υπό το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού, στον 'Αγνωστο Στρατιώτη ήταν μόνον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ -όλοι σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας. Πολίτες με τα παιδιά τους δεν υπήρχαν στο αντικριστό πεζοδρόμιο και η μπάντα αποτελείτο από μόλις δέκα άτομα.

Αλλά και η στρατιωτική παρουσία είχε διαφορετικό χαρακτήρα φέτος: μόνον από αέρος, ενώ δεν υπήρχαν ούτε και τα αγήματα απόδοσης τιμών. Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ, και έξι ελικόπτερα της αεροπορίας Στρατού και Ναυτικού πετούσαν πάνω από το χώρο, όσο διαρκούσε η τελετή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατ. Σακελλαροπούλου, στα 4,5 λεπτά παραμονής της στον 'Αγνωστο Στρατιώτη, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους, στην πιο ουσιαστική ευχή που μπορεί να δώσει κανείς τις ημέρες αυτές…

Μετά την αποχώρηση της Προέδρου, ακολούθησαν σύντομοι διάλογοι, ανά δύο και πάλι από απόσταση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Τασούλα, του Αλέξη Τσίπρα, της Φώφης Γεννηματά και του Δημήτρη Κουτσούμπα.