Quantcast

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον πυροβολισμό του αστυνομικού στον 16χρονο - Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου- Βίντεο

Ξεσηκωμός σε πολλά μέρη της Ελλάδας για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ ύστερα από καταδίωξη.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας.

Ο αυτοκινητόδρομος είχε κλείσει νωρίτερα, λόγω διαμαρτυρίας ατόμων για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, μετά από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Οι Ρομά είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα Μέγαρα, και στην περιοχή του Ζευγολατιού, ενώ πέταξαν πέτρες και σε οχήματα.

Οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμος

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 16.50 ομάδα Ρομά έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο 40,5 χιλιόμετρο στα Μέγαρα, ενώ άλλα άτομα έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό, στο 42ο χιλιόμετρο προς Κόρινθο και στο 39,5 προς Αθήνα. Στις 17.25 αποχώρησαν οι συγκεντρωθέντες στη νέα εθνική οδό και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. 

Λίγο πριν τις 18.00, μία άλλη ομάδα Ρομά έκλεισε την λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και σύμφωνα με την Αστυνομία πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα και βόμβες μολότοφ σε Ομάδα ΟΠΚΕ της ΕΛΑΣ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση καθώς οι Ρομά αποχώρησαν περίπου 10 λεπτά αργότερα.

Παράλληλα, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες, καθώς περίπου 100 Ρομά βγήκαν νωρίτερα στους δρόμους και άναψαν φωτιές, κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, επί της οδού Πόντου, ενώ έστησαν οδοφράγματα. Επίσης έκαψαν όγκο πλαστικών, ενώ πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων, σε ένα σκηνικό μεγάλης έντασης. 

 

Ομάδα ατόμων Ρομά που βρισκόταν επί της οδού Πόντου, επέστρεψε προς τον οικισμό «Αγία Σοφία» όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με το thestival. Τότε, από πλευράς τους έπεσαν πυροβολισμοί από καραμπίνα.

Στην Αθήνα, υπήρξε νωρίτερα ένταση στη Μεσογείων, όταν βγήκαν από τον καταυλισμό στο Νομισματοκοπείο περίπου 50 άτομα, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κι έκλεισαν το οδόστρωμα στην κάθοδο της λεωφόρου.

Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ που πήραν σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ για να φύγουν από το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπήρχε σε εξέλιξη πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, και να πάνε στη Μεσογείων.