Quantcast

Επεισόδια στην Πάτρα στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο - Πληροφορίες για τραυματίες

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Πάτρας με αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην πορεία μνήμης για τον Γρηγορόπουλο.

Οι αντιεξουσιαστές τράπηκαν σε φυγή προς το Παράρτημα και τους ακολούθησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, ενώ προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι.

Αστυνομικός έπεσε πάνω στις φωτιές στο δρόμο και πήρε φωτιά το μπατζάκι του, πληροφορίες κάνουν λόγο και για μια γυναίκα τραυματία. 

Όπως μετέδωσε το tempo24.news, το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών επί της οδού Κορίνθου, αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης των συμμετοχόντων στη βραδινή πορεία για την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγόροπουλου, στα Εξάρχεια από τον Ειδικό φρουρό Βασίλη Κορκονέα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η τοπική ΕΛ.ΑΣ, έχοντας λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή τυχόν επεισοδιών.  Η ΕΛ.ΑΣ έχει απαγορεύσει την στάση και την στάθμευση σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Πινακίδες απαγόρευσης έχουν τοποθετηθεί  μεταξύ άλλων στην οδό Κορίνθου, από το ύψος της οδού Γούναρη, στην Μαιζώνος, στην Αγίου Νικολάου, στην Κολοκοτρώνη και στην Ερμου.

Υπενθυμίζεται πως στην Πάτρα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία στη μνήμη του 15χρονου τότε μαθητή.