Quantcast

Επεισόδια στο Μενίδι: Τραυματίες αστυνομικοί από σκάγια, ανάμεσά τους αξιωματικός - Ντοκουμέντα από την καταδίωξη του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια προκλήθηκαν το βράδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ Ρομά και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη. 

Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι 6 από σκάγια σε Ζεφύρι και Μενίδι, ενώ έγιναν 7 συλλήψεις.

Το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην Αυλίζα, όταν περιπολικό της ΟΠΚΕ δέχθηκε πυροβολισμούς από καραμπίνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά αξιωματικός στο πρόσωπο.

Ο αξιωματικός, πατέρας δύο παιδιών, γλίτωσε τα χειρότερα γιατί φορούσε τον πλήρη εξοπλισμό του και το ειδικό του κράνος. Τα τραύματα είναι αντιμετωπίσιμα, ωστόσο, υπάρχει ένας κίνδυνος για το μάτι του, τον οποίο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί.

Σε 21 προσαγωγές ατόμων προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τα 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ από τις 21 προσαγωγές οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί.

Eνταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση διαρκείας σημειώθηκε στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη, όπου από τις 10 το βράδυ και ανά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, άλλοτε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κι άλλοτε με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στην περιοχή στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμάτων.

Πυροβολισμός 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντα από την καταδίωξη 

Έντονες παραμένουν οι αντιδράσεις για τον τραυματισμό από πυροβολισμό στο κεφάλι που δέχθηκε ο 16χρονος οδηγός, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. 

Παράλληλα, νέο βίντεο από κλειστό κύκλωμα καταστήματος δείχνει στιγμιότυπο από την καταδίωξη του 16χρονου, από δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το βίντεο έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα the-brake.net που αναφέρει ότι προέρχεται από κάμερα κλειστού κυκλώματος καταστήματος.

Σε αυτό φαίνεται το αυτοκίνητο του 16χρονου να στρίβει, ενώ από πίσω του έρχονται οι δύο μοτοσικλέτες. Περίπου 500 μέτρα μετά, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο αστυνομικός πυροβολεί τον 16χρονο.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

 

Παράλληλα, σε ακόμα ένα βίντεο από το βενζινάδικο όπου ο 16χρονος σταμάτησε, φαίνεται ο υπάλληλος του καταστήματος να ενημερώνει τους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί, κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας που κάνει λόγο για αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Από το βίντεο φαίνεται εντός του βενζινάδικου να είναι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι μόλις ενημερώνονται από τον υπάλληλο για το ότι ο πελάτης έφυγε χωρίς να πληρώσει, σηκώνονται από τις θέσεις τους, φορούν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν από το κατάστημα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Δυτική Όχθη