Επιδεινώθηκε η υγεία του Μητροπολίτη Κοσμά - Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που νοσεί με κορωνοϊό και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε από το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το βράδυ της Δευτέρας  είχε ενημερωθεί ,από τον θεράποντα ιατρό του Μητροπολίτη, ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Αγρινίου. Ωστόσο εκείνος επέμενε να παραμείνει στην οικεία του και αρνήθηκε να νοσηλευτεί.

Τελικά το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου και μετά από την επίμονη στάση συγγενικών του προσώπων, κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταβεί στην οικία του στο Αγρίνιο και να τον παραλάβει.

Κατά την παραλαβή του από το ασθενοφόρο υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, με τις πληροφορίες να είναι αρκετά συγκεχυμένες ως προς το τι προκάλεσε την καθυστέρηση, αλλά με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης συνέχισε να αρνείται τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Τελικά ο Σεβασμιώτατος επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου λίγο μετά τις 17:30, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού.

Αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις και αν κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Πηγή: karvasaras.gr