Quantcast

Επίσκεψη της υφ. Υγείας Ζωής Ράπτη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον οποίο συνομίλησαν για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας αναφορικά με τις δομές ψυχικής υγείας.

«Η Εκκλησία είναι πρωτοπόρος στην περίθαλψη των ανθρώπων με άνοια και η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου έχει ιδιαίτερη συνεργασία με την Εκκλησία», ανέφερε η Ζωή Ράπτη.

«Γνώμονάς μου είναι να αυξήσουμε τις δομές, οι οποίες θα περιθάλπουν τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Σκοπός της επίσκεψής μου, άλλωστε, είναι να συζητήσουμε πώς θα έχουμε μια καλή συνεργασία», πρόσθεσε.

«Η συζήτησή μας ήταν αρκετά δυνατή για πολλά ζητήματα, κυρίως όμως σταθήκαμε σε ένα σημείο που μπορούμε να συνεργαστούμε, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών, των αρρώστων, των ηλικιωμένων και για των ανθρώπων που πάσχουν από άνοια», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Επιπλέον, τόνισε ότι «αναφερθήκαμε στις δομές που έχει η Εκκλησία και πώς θα τις κάνουμε να λειτουργήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο, ώστε να αυξήσουμε τη διακονία τους, αντιμετωπίζοντας τα όποια προβλήματα εμφανίζονται κάθε φορά».

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας.