Quantcast

Επίσκεψη του Διευθ. Συμβούλου του Ιδρύματος «Nelson Mandela» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ»

Beryl Rose Sisulu, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Sello Hatang, Μανώλης Παπασάββας

Beryl Rose Sisulu, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Sello Hatang, Μανώλης Παπασάββας

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Ιδρύματος Nelson Mandela» κύριος Sello Hatang, την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, συνοδευόμενος από την Α.Ε. την Πρέσβη της Ν. Αφρικής κυρία Beryl Rose Sisulu.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Τον κύριο Hatang και την κυρία Sisulu υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας.

Sello Hatang, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Sello Hatang, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Με μεγάλη συγκίνηση, για αυτή την υψηλού συμβολισμού επίσκεψη, η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε για το έργο και τα διδάγματα του Nelson Mandela, τα οποία υπήρξαν πάντοτε για εκείνη «πηγή έμπνευσης»: «Το όραμα και το έργο του Nelson Mandela υπήρξαν πάντοτε πηγή έμπνευσης για εμένα. Ολόκληρη η οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και εγώ προσωπικά νιώθουμε πολύ μεγάλη τιμή για το γεγονός πως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μέσα από το Βραβείο Nelson Mandela 2020, αναγνώρισε την μεγάλη μάχη που δίνουμε στο πλευρό των παιδιών μας. Νιώθω βαθιά συγκίνηση για τη σημερινή σας παρουσία στο Ογκολογικό μας Νοσοκομείο, εδώ που χτυπά η καρδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», στο πλευρό των παιδιών στα οποία έχω αφιερώσει αυτή τη σπουδαία τιμητική διάκριση, καθώς αποτελούν την πηγή της δύναμης και του κουράγιου μας όλα αυτά τα χρόνια».

Beryl Rose Sisulu, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  Sello Hatang

Beryl Rose Sisulu, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  Sello Hatang

Χρησιμοποιώντας μια ρήση της Ν. Αφρικής ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Ιδρύματος Nelson Mandela» συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για το έργο της το οποίο χαρακτήρισε «αχτίδα ελπίδας» για ολόκληρη την ανθρωπότητα: «Η μητέρα μου έλεγε μια φράση πως «μια μητέρα κρατά το μαχαίρι από την λεπίδα προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά της». Νιώθω πως είστε ακριβώς αυτό, και όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα πω πως στην Ελλάδα γνώρισα μια μητέρα που «κρατά το μαχαίρι από την λεπίδα» για τα παιδιά όλου του κόσμου. Ο Νέλσον Μαντέλα αγωνίστηκε για την ελπίδα και τη δημοκρατία. Πιστεύω πως αυτό κάνετε και εσείς, δείχνοντας μας με το παράδειγμά σας πως το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα. Συνεχίστε να είστε μια αχτίδα ελπίδας και είμαι βέβαιος πως το μέλλον της ανθρωπότητας θα είναι καλύτερο όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσάς».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Sello Hatang

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Sello Hatang

Από την πλευρά της η Α.Ε. η Πρέσβης της Ν. Αφρικής κυρία Beryl Rose Sisulu μίλησε και εκείνη με μεγάλη συγκίνηση για το έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη: «Αν δεν ήσασταν εσείς, χιλιάδες παιδιά θα είχαν χαθεί. Νιώθω πραγματικά ταπεινή μπροστά σας και σας τιμώ για όσα έχετε προσφέρει. Έχετε μια πραγματικά πολύ μεγάλη καρδιά. Σε όσα κάνετε στην πραγματικότητα ακολουθείτε τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε ο Nelson Mandela». Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η κυρία Beryl Rose Sisulu και οι οικογένειά της συνδέονταν με ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια Mandela.

Beryl Rose Sisulu, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Beryl Rose Sisulu, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον κύριο Hatang και την κυρία Sisulu τιμητικές διακρίσεις της «ΕΛΠΙΔΑΣ», σε αναγνώριση του σπουδαίου τους έργου, ενώ τοποθέτησαν συμβολικά όλοι μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το αστέρι του «Iδρύματος Nelson Mandela».

Sello Hatang, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Beryl Rose Sisulu, Μανώλης Παπασάββας

Sello Hatang, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Beryl Rose Sisulu, Μανώλης Παπασάββας