Επίταξη κλινικών - Σαραφιανός στον Realfm 97,8: Το οικονομικό δεν συζητήθηκε ούτε για ένα δευτερόλεπτο

Ο Γρηγόρης Σαραφιανός, ιδιοκτήτης της ομώνυμης κλινικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την επίταξη των κλινικών από την κυβέρνηση.

«Ούτε για δευτερόλεπτο δεν συζητήθηκε ούτε δια ζώσης ούτε τηλεφωνικά το οικονομικό θέμα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το οικονομικό, υπάρχει αποκλειστικά και μόνο το θέμα της ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών. Επιθυμία μας δεν είναι να δώσουμε μόνο κρεβάτια, το θέμα είναι να νοσηλευτούν με ασφάλεια και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Να μην έχουμε ούτε μία ανθρώπινη απώλεια» ανέφερε.

"Τηρούμε τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αλλά η νοσηλεία με COVID είναι διαφορετική. Η συμφωνία που είχαμε κάνει και τον Μάρτιο αλλά και τον Σεπτέμβριο με πρόταση των υπουργών ήταν ότι νοσηλεύουμε μόνο ασθενείς non COVID και αποσυμφορούμε το σύστημα παίρνοντας ασθενείς από τα νοσοκομεία. Αυτή ήταν η συμφωνία μέχρι και προχθές. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα γιατί αν είχε τεθεί θα ήμασταν προετοιμασμένοι. Στο εξωτερικό στην Ιταλία, Ισπανία και τη Γαλλία που έγινε ανάμιξη των περιστατικών, γι'αυτό αντικρίσαμε τέτοιες εικόνες" πρόσθεσε.

"Μέχρι πριν από πέντε λεπτά με πήραν από το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" για να φέρουν κανονικούς ασθενείς. Αυτή ήταν η συμφωνία και ακόμα με καλούν για να φέρουν ασθενείς" υπογράμμισε.