Quantcast

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί μπαίνει προσωρινό «φρένο» στην έρευνα

Σε προσωρινή παύση μπήκε η έρευνα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, εξαιτίας της αλλαγής του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Αυτού του είδους οι καθυστερήσεις συμβαίνουν σε αρκετές υποθέσεις, καθώς συχνά οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης παίρνουν μεταθέσεις ή προαγωγές ή μετακινούνται σε άλλα τμήματα.

Το καλοκαίρι του 2020 ο 17ος τακτικός ανακριτής Ιωάννης Ασπρογέρακας συμπλήρωσε πενταετία στη συγκεκριμένη θέση με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί -όπως ορίζεται- από άλλο πρόσωπο. Πλέον η δικογραφία περνά σε γυναικεία χέρια.

Ο λόγος της καθυστέρησης που σημειώνεται κάθε φορά όταν μια υπόθεση αλλάζει χέρια δεν είναι άλλος από την ανάγκη μελέτης της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τον προηγούμενο δικαστικό λειτουργό.

Σημειώνεται ότι αναμένεται να διαβιβαστούν νέα στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές, που προκύπτουν από τα πορίσματα και τους ελέγχους των εγκληματολογικών δικαστηρίων.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. έβαλαν στο μικροσκόπιο τα κινητά και το λάπτοπ της 35χρονης - που βρίσκεται στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας- και ανακάλυψαν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία όταν κατάφεραν να ανακτήσουν τα αρχεία της.