Quantcast

Επιχειρηματίας στην Κρήτη αντιλήφθηκε στο παρά πέντε τηλεφωνική απάτη - Τι του ζήτησαν οι επιτήδειοι

Είχε τον απατεώνα στο τηλέφωνο αλλά γλίτωσε. Ο λόγος για επιχειρηματία στη Βόνη Ηρακλείου, ο οποίος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από δήθεν ενδιαφερόμενο αγοραστή κλαρκ που η επιχείρηση διέθετε προς πώληση.

Ο δήθεν ενδιαφερόμενος έκανε κανονικά "παζάρι", για να μην κινήσει υποψίες, ζητώντας ... σκόντο κατά 200 ευρώ, καθώς θα κάλυπτε τα έξοδα για τη μεταφορά του κλαρκ στη Θήβα, όπου είπε πως βρίσκεται.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας, ωστόσο, παραξενεύτηκε που ο συνομιλητής του δεν θέλησε με κάποιο τρόπο να ελέγξει το μηχάνημα, αλλά επιδίωκε να προχωρήσει άμεσα τη συναλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό, ο άγνωστος που εμφανίστηκε ως πελάτης ζήτησε όλα τα προσωπικά στοιχεία του επιχειρηματία και έναν αριθμό λογαριασμού για κατάθεση των χρημάτων. Επιπλέον, ενημέρωσε πως σε λίγα λεπτά ο πωλητής στην Κρήτη θα λάμβανε έναν κωδικό στο κινητό του τηλέφωνο, τον οποίο ο δήθεν αγοραστής χρειαζόταν.

Για καλή του τύχη, ο πωλητής του κλαρκ κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Μετά από λίγα λεπτά, το τηλέφωνο του πωλητή χτύπησε ξανά και ο ενδιαφερόμενος ενημέρωνε πως είχε κάνει την κατάθεση, ζητώντας παράλληλα τον κωδικό που θα έφτανε στο κινητό από την τράπεζα.

Ο Κρητικός έκλεισε το τηλέφωνο και κάλεσε το Αστυνομικό τμήμα Αρκαλοχωρίου, από όπου ενημερώθηκε ότι επρόκειτο για απάτη από την οποία, για καλή του τύχη, γλίτωσε.

Το αστυνομικό τμήμα έχει στη διάθεσή του τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο κάλεσε ο επιτήδειος, ενώ η υπόθεση είναι άλλο ένα παράδειγμα του ότι, σε καμία περίπτωση δεν γνωστοποιούμε προσωπικά στοιχεία και κωδικούς σε αγνώστους.