Επιχείρηση «Αγριογούρουνο»: Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Ένα αγριογούρουνο οδήγησε τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούσαν την υπόθεση στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη τον περασμένο Απρίλιο στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, μερικές εβδομάδες πριν τη δολοφονία στις 2 Απριλίου 2018, είχε εντοπιστεί ένα εγκαταλελειμμένο όχημα σε περιοχή της Αττικής, που όπως αποδείχθηκε ήταν κλεμμένο, πάνω στο οποίο εντοπίστηκαν δύο κάλυκες από εννιάρι όπλο ενώ στο πορτ μπαγκάζ κηλίδες αίματος.

Από την εξέταση που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι το αίμα ανήκε σε αγριογούρουνο.

Όταν έγινε η δολοφονία, διαπιστώθηκε ότι οι κάλυκες στον τόπο του εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν με το ίδιο εννιάρι όπλο του οχήματος.

Ήταν το πρώτο σημαντικό εύρημα. Οι έρευνες πλέον επικεντρώθηκαν στα ίχνη αίματος από αγριογούρουνο και όπως διαπιστώθηκε οι δράστες κινούμενοι προς Τρίπολη περίπου ένα μήνα πριν τη δολοφονία Σταματιάδη, είχαν εντοπίσει ένα αγριογούρουνο το οποίο και σκότωσαν με το ίδιο εννιάρι όπλο. Μάλιστα από τις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκαν οι δράστες στο facebook να έχουν αναρτήσει και σχετικές φωτογραφίες με το θήραμά τους την ίδια χρονική περίοδο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ταυτοποιήθηκαν και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της συμμορίας τους. Μια επιχείρηση της ΕΛΑΣ που ονομάστηκε «Sus scrofa» επιστημονική ονομασία του αγριόχοιρου.