Quantcast

Επιχείρηση «πόλεμος νεύρων» στο οργανωμένο έγκλημα

Η κατάσταση με το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο, όπως διαφαίνεται άλλωστε από τα απανωτά αιματηρά περιστατικά και τα ξεκαθαρίσματα με τα όπλα στα χέρια, ακόμα και στην μέση του δρόμου και μάλιστα τις περισσότερες φορές μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών.

Οι αριθμοί αμείλικτοι. Από το 2017 που ξεκίνησε αυτό το αιματηρό «γαϊτανάκι του θανάτου» με πρώτο θύμα τον γνωστό «νονό» της νύχτας Βασίλη Γρίβα και μάλιστα μπροστά στα μάτια του 14χρονου γιου του, δολοφονήθηκαν άλλοι 25 άνθρωποι από τη Ζάκυνθο μέχρι και την Αθήνα, με τελευταίο θύμα του ακήρυχτου πολέμου τον πατρινό πυγμάχο Τάσο Μπερδέση.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή έμπειρων αξιωματικών της Ασφάλειας, όπως οι προϊστάμενοι του Τμήματος Εκβιαστών και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν όλες αυτές τις υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να "λυθούν τα χέρια" των  αστυνομικών προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην "Greek Mafia", με συγκεκριμένες ερευνητικές μεθόδους και μάλιστα χέρι - χέρι με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real,gr, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ασκηθεί πίεση στο οργανωμένο έγκλημα με έντονες παρακολουθήσεις ανθρώπων του υποκόσμου, «σάρωση» κινητών τηλεφώνων και διαδικτυακών επαφών αλλά και απανωτές έρευνες σε στέκια ακόμα και σε σπίτια.

Όλα αυτά βέβαια υπό την εποπτεία των Εισαγγελικών Αρχών προκειμένου κάθε κίνηση της Αστυνομίας να γίνεται με βάση τη νομοθεσία και την άμεση ενημέρωση των Δικαστικών Αρχών για κάθε ερευνητικό βήμα της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η νομιμότητα των ερευνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη από το Τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολυθεί ένα κύμα ελέγχων στα νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης, συγκεκριμένων περιοχών όπου η παρουσία ανθρώπων που κινούν τα νήματα της "Greek Mafia" είναι ιδιαιτέρως έντονη.

Ήδη κλιμάκια του Τμήματος Εκβιαστών τα τελευταία βράδια έκαναν εφόδους σε καταστήματα διασκέδασης ελέγχοντας κυρίως τους "πορτιέρηδες", καταγράφοντας τα στοιχεία τους αλλά και εάν εργάζονται νόμιμα στο κατάστημα και βέβαια σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

Αυτές οι αιφνιδιαστικές βραδινές επισκέψεις των αστυνομικών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες.