Quantcast

Έρχεται «ψυχρό» Σαββατοκύριακο με καταιγίδες - Υποχωρεί η θερμοκρασία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σαββατοκύριακο με έντονα καιρικά φαινόμενα  - βροχές και ισχυρές καταιγίδες - κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από την Παρασκευή, αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά και τα κεντρικά, με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν.

Ο καιρός με μια ματιά

-Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στους 36 με 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά με αισθητή πτώση το Σαββατοκύριακο

-Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6-7 μποφόρ

-Έντονες βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, ενώ το Σάββατο είναι πιθανόν να βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 31 και 36 βαθμών Κελσίου.

 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων πνέουν στα ανατολικά και νότια κυρίως τμήματα του Αιγαίου το πρωί της Τετάρτης 06/07. Η μέγιστη ριπή ανέμου έως τις 09:30 έχει καταγραφεί στο Πόρτο της Τήνου και ήταν ίση με 114 km/h. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως τις 09:30.

anemoi-meteo-kairos