Quantcast

Ερχονται νέα μέτρα λόγω απειθαρχίας: Οι λοιμοξιωλόγοι εισηγούνται μάσκες παντού και ηλικιακούς περιορισμούς

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατόβραδο σε πλατείες της Αθήνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, βάζουν στο τραπέζι την προοπτική λήψης και νέων μέτρων.

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρτι εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 

«Με προβληματίζουν πολύ και την Επιτροπή και την Πολιτεία. Είναι ένα θέμα που πρέπει να λήξει»... «Είναι απαράδεκτες». «Δεν βλέπω να φοράνε ούτε καν μάσκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά εξετάζονται οι μάσκες παντού, περιορισμός των δραστηριοτήτων από κάποια ώρα και μετά, μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων που δουλεύουν εξ αποστάσεως σε όλες τις επιχειρήσεις και ηλικιακούς περιορισμούς.

«Είναι όλα ανοιχτά γιατί πάνω απ όλα είναι η δημόσια υγεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι από Δευτέρα, Τρίτη θα δουν πως αποδίδουν τα υπάρχοντα μέτρα για να προχωρήσουν στην επόμενη δέσμη μέτρων που είναι στο τραπέζι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης δήλωσε πως είναι ένας λόγος παραπάνω ο κορωνοϊός να γίνει το εμβόλιο της γρίπης για να θωρακιστούμε από αυτό που μπορούμε την κοινή γρίπη και να περιορίσουμε έτσι και την διασπορά της γρίπης.

Επιπλέον ανέφερε πως μπορεί κάποιος να κολλήσει μαζί γρίπη και κορωνοϊό.

Κικίλιας: Η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προειδοποιώντας ότι όσο συνεχίζονται, θα προκαλούν νέα μέτρα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο υπ. Υγείας αποκάλυψε τη συμβουλή που έδωσε στους ίδιους του, τους γονείς: «Η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα» είπε ο κ. Κικίλιας. Ερωτηθείς σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε πως έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι μεταξύ αυτών και οι μάσκες παντού αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Σύψας: Καραντίνα σε άνω των 65 ετών είναι το επόμενο μέτρο

Αν το επιβάλει η κατάσταση θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών, τόνισε στο ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας.

Όπως δήλωσε, το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.