Quantcast

Ευρεία επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Ζεφύρι μετά τα βίντεο-ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς - Oκτώ συλλήψεις

Ευρεία επιχείρηση πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ στο Ζεφύρι. 

Αφορμή τα βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε το real.gr και δείχνουν βαριά οπλισμένους Ρομά να καλούν σε «μονομαχία» αντίπαλη συμμορία.

Η επιχείρηση γίνεται στο σημείο που βρίσκεται το σπίτι έξω από το οποίο έριχναν πυροβολισμούς προκειμένου να βρεθούν οι άνθρωποι που κρατούσαν τα όπλα και κυρίως να διαπιστωθεί το πού τα βρήκαν. 

Οκτώ συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης έχουν ταυτοποιηθεί τα άτομα που πυροβολούν στο συγκεκριμένο βίντεο. Παράλληλα, έως τώρα, έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί  πέντε σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Περίπου 30 βαριά οπλισμένοι Ρομά φαίνονται να βρίσκονται έξω από μία κατοικία πιθανότατα ιδιοκτησίας του αρχηγού αντίπαλης συμμορίας, και να προχωρούν σε μπαράζ πυροβολισμών με περίστροφα και υποπολυβόλα δημιουργώντας εικόνες ιδιόμορφου «φαρ ουεστ».

Σε μία... επίδειξη δύναμης μάλιστα ανάρτησαν τα ανατριχιαστικά βίντεο στο διαδίκτυο όπου διαφαίνονται να εξαπολύουν καταιγισμούς πυρών στον αέρα, στέλνοντας μήνυμα σε συγκεκριμένους αποδέκτες και συγκεκριμένα σε αντίπαλη συμμορία στα Άνω Λιόσια. 

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, εγκληματικών υποθέσεων εμπλοκής συμμοριών που κατέχουν όπλα και διακινούν ναρκωτικά στη Δυτική Αττική, χθες και σήμερα (16 και 17 Δεκεμβρίου 2021), οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Ο.Π.Κ.Ε., του Τ.Α. Ζεφυρίου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω επιχειρήσεων και μέχρι τώρα, διενεργήθηκαν έξι (6) έρευνες και συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ηρωίνης βάρους -566,6- γραμμαρίων
  • -15- ναρκωτικά δισκία
  • -8- φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm
  • ζυγαριές ακριβείας
  • χρηματικά ποσά
  • κινητά τηλέφωνα

Η διενέργεια ερευνών συνεχίζεται.