Quantcast

«Φλέγεται» η χώρα: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας κατέγραψε η Ελλάδα με 46,3 βαθμούς

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας σημείωσε σήμερα η Ελλάδα καταλαμβάνοντας τις πέντε πρώτες θέσεις στη λίστα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα σημειώθηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 46,3 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθούν η Λάρισα με 44,9 βαθμούς Κελσίου, η Σπάρτη με 44,7 βαθμούς Κελσίου, το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 44,4 βαθμούς Κελσίου και η ευρύτερη περιοχή της Θήβας με 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ έκτη στη λίστα είναι η περιοχή Νταλαμάν της Τουρκίας με 44 βαθμούς Κελσίου. 

Δείτε live την πορεία του καύσωνα:

Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν και τη Δευτέρα 02/08 σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 143 σταθμούς, τους 43 βαθμούς Κελσίου σε 22 σταθμούς,  ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 46.3 βαθμοί Κελσίου στη Μακρακώμη, Φθιώτιδας. Η καταγραφή αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει ιστορικά το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. 

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.