Quantcast

Φοιτητικές εκλογές: Αυτοδυναμία για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ανακοίνωσε η ΟΝΝΕΔ - Τα πρώτα αποτελέσματα

Έκλεισαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης οι κάλπες στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Από τις φετινές φοιτητικές εκλογές δεν έλειψαν τα παρατράγουδα καθώς στο Πάντειο η εκλογική διαδικασία αναβλήθηκε, έπειτα από την εισβολή περίπου 50 αντιεξουσιαστών. Παρατράγουδα σημειώθηκαν και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο καθώς εκεί στήθηκαν διπλές κάλπες. Η μία στη Νομική και η δεύτερη, από τη ΔΑΠ, στο Ζάππειο.

Επιπλέον, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έστησε κάλπη στο Σπόρτινγκ, αλλά καμία άλλη παράταξη δεν αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή.

Στις υπόλοιπες σχολές η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές κρινόταν ικανοποιητική και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις η προσέλευση των φοιτητών ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι.

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ πέρα από τα επεισόδια στο Πάντειο, σε γενικές γραμμές η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά.

Η συμμετοχή είναι αυξημένη, ειδικά στα περιφερειακά τμήματα, με αποτέλεσμα η φετινή συμμετοχή να είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, παρά την αναβολή των εκλογών σε ένα μαζικό τμήμα όπως το Πάντειο.

Ενδεικτικό της διάστασης απόψεων που παραδοσιακά υπάρχει για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών είναι ότι η ΚΝΕ παραπέμπει σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα για τα «μόνο έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα», ενώ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανακοινώνει τα αποτελέσματα μέσω των λογαριασμών της στα social media.

ΟΝΝΕΔ: Αυτοδυναμία για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Όπως ανακοίνωσε η ΟΝΝΕΔ στις 23.30, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται περίπου στο 42% των συλλόγων στα Πανεπιστήμια και το 50% των συλλόγων στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κυμαίνεται στο 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων και ξεπερνά το 55% στα ΤΕΙ, έχοντας βάσιμες πιθανότητες να επαναλάβει την περσινή διπλή αυτοδυναμία.

Στα Πανεπιστήμια η ΠΚΣ παγιώνεται ως δεύτερη δύναμη με ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 20%. Η ΕΑΑΚ βρίσκεται στο 9%, η ΠΑΣΠ στο 8%, ενώ περίπου 13% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.

Στα ΤΕΙ δεύτερη δύναμη είναι πάλι η ΠΚΣ με παρόμοιο ποσοστό, η ΠΑΣΠ κινείται στο 9% και 10% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.

Σύνφωνα με την ΟΝΝΕΔ, για άλλη μια χρονιά, το BLOCO, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται, αδυνατώντας να καταγράψει έστω 1% τόσο σε Πανεπιστήμια, όσο και σε ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Πανσπουδαστική

Σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έδωσε η προσκείμενη στο ΚΚΕ Πανσπουδαστική, σε 75 από τα 198 ΑΕΙ, η ΠΣΚ λαμβάνει 33,46% και η ΔΑΠ 34.12%. Χαμηλά, στο 3% βρίσκεται η ΠΑΣΠ ενώ ακόμα πιο χαμηλά στο 1,31% είναι η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη.

Στα ΤΕΙ η ΠΣΚ σύμφωνα με τα ποσοστά που ανακοινώνει η ίδια λαμβάνει ποσοστό 21.40% ενώ η ΔΑΠ προηγείται με ποσοστό 63,67%.