Quantcast

Φωτογραφίες και βίντεο από τις εντάσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο - Φοιτητής καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Δύο ξεχωριστά επεισόδια έλαβαν χώρα το απόγευμα της Τρίτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» το πρώτο σημειώθηκε στις 16:40 και το δεύτερο στις 19:00. 

Ως προς το δεύτερο περιστατικό, ο φοιτητής που δέχθηκε την επίθεση πήγε και κατέθεσε αμέσως μετά, για όλα όσα υπέστη. 

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), Βασίλης Αποστολόπουλος, σημείωσε στα «Φοιτητικά Νέα» ότι «επιτέθηκαν στον Οδυσσέα Βλαχονικολό αντιπρόεδρο της παράταξης στις 19:00 το απόγευμα έξω από τη γραμματεία του τμήματος ΔΕΟΣ 3 αναρχικοί. Του είπαν εσύ είσαι που "βγαίνεις στην τηλεόραση;" Και ξεκίνησαν να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές στο σώμα και στο πρόσωπο. Ο Οδυσσέας διέφυγε μετά από λίγο. Ο πρύτανης και η αστυνομία έχει ενημερωθεί 20 λεπτά μετά το περιστατικό».

Όπως μπορείτε να δείτε στις σχετικές φωτογραφίες αλλά και βίντεο στο σημείο επικρατούσε αναστάτωση. 

Ο κ. Βλαχονικολός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» είπε πώς έπεσε θύμα ξυλοδαρμού «μέσα στο πανεπιστήμιο για τις πεποιθήσεις μου για την φύλαξη των πανεπιστημίων».

Όπως είπε ο ίδιος κάλεσε την Αστυνομία και τους είπε ότι «είναι μέσα οι δράστες. Μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί είναι μέσα φοιτητές».

Ο Οδυσσέας Βλαχονικολός δήλωσε υπέρ της φύλαξης των Πανεπιστημίων και τόνισε ότι φοβάται να πάει στο Πανεπιστήμιο για την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.